Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 27 Απριλίου 2010 17:10

Ο «κίνδυνος εξάπλωσης» τρομοκρατεί τις αγορές

Το κόκκινο χρώμα υπερτερεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και, κατά κύριο λόγο, στην Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ισπανία, εξαιτίας των ανησυχιών για εξάπλωση της δημοσιονομικής κρίσης.

Το κόκκινο χρώμα υπερτερεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και, κατά κύριο λόγο, στην Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ισπανία, εξαιτίας των ανησυχιών για εξάπλωση της δημοσιονομικής κρίσης, οι οποίες κατόρθωσαν να επισκιάσουν τα αποτελέσματα των εταιρειών που ήταν σε γενικές γραμμές καλύτερα από τα αναμενόμενα.

Ο γενικός δείκτης του χρηματιστηρίου της Σαγκάης κατρακύλησε στα χαμηλά εξαμήνου, ενώ πτώση σημείωσαν τόσο το πετρέλαιο όσο και τα μέταλλα, με ανοδική την πορεία του γεν.

Στη Νέα Υόρκη, ο Stoxx Europe 600 Index κατέγραφε απώλειες 1,6% στις 14.45 (ώρα Ελλάδος), ενώ ο δείκτης hanghai Composite Index υποχώρησε κατά 2,1% εξαιτίας της αβεβαιότητας εν όψει των μέτρων που φημολογείται ότι θα λάβει το Πεκίνο για να αποφύγει την «υπερθέρμανση» της αγοράς ακινήτων.

Περιορισμένες απώλειες 0,4% κατέγραφε ο Standard & PoorΆs 500 Index στο Λονδίνο, ενώ η μετοχή της Goldman Sachs Group Inc παρουσίασε έντονη διακύμανση εν αναμονή της κατάθεσης των κορυφαίων στελεχών της ενώπιον του Κογκρέσου.

«Αναμφίβολα, ο κίνδυνος εξαπλώνεται και εξαπλώνεται γρήγορα στην Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ιρλανδία και την Ιταλία», σχολιάζει ο Μεερνός Εντζινίρ, κορυφαίο στέλεχος της BNP Paribas SA στο Λονδίνο.