Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 27 Απριλίου 2010 19:46

Εξυγίανση του ασφαλιστικού χωρίς περισσότερα χρόνια εργασίας ζητεί η ΕΣΕΕ

Την ανάγκη εξυγίανσης του ασφαλιστικού συστήματος, χωρίς να απαιτούνται περισσότερα χρόνια εργασίας και μικρότερες συντάξεις, επεσήμανε αντιπροσωπεία του προεδρείου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ανδρέα Λοβέρδο.

Την ανάγκη εξυγίανσης του ασφαλιστικού συστήματος, χωρίς να απαιτούνται περισσότερα χρόνια εργασίας και μικρότερες συντάξεις, επεσήμανε αντιπροσωπεία του προεδρείου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, με επικεφαλής τον πρόεδρό της Β. Κορκίδη, από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ανδρέα Λοβέρδο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των επαφών της ηγεσίας του υπουργείου με τους Κοινωνικούς Εταίρους και συμμετείχαν ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης καθώς και ο επιστημονικός συνεργάτης της ΕΣΕΕ για το ασφαλιστικό κ. Μπούρλος.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στις βασικές αρχές του νομοσχεδίου και ενημέρωσε το προεδρείο της ΕΣΕΕ ότι το πλήρες κείμενο για το ασφαλιστικό θα δοθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και θα υπάρξει αρκετός χρόνος για γραπτές επισημάνσεις και παρεμβάσεις από τους κοινωνικούς εταίρους.

Συζητήθηκαν ακόμη η μελλοντική κατάσταση του ασφαλιστικού και γενικές εξελίξεις στις εργασιακές σχέσεις σύμφωνα με την αξιολόγηση της Ε.Ε.

Πάγια θέση και επιδίωξη της ΕΣΕΕ είναι να καταστεί ο ιδιωτικός τομέας, και ιδιαίτερα ο χώρος του ελληνικού εμπορίου «ασφαλιστικά» και «εργασιακά» πιο ελκυστικός στους νέους εργοδότες και εργαζόμενους.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ