Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2002 11:21

Με αρνητικό πρόσημο ο γενικός δείκτης στο ΧΑΑ

ΠΤΩΤΙΚΑ κινείται κατά τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης της Σοφοκλέους, καθώς το αγοραστικό ενδιαφέρον είναι και σήμερα περιορισμένο, ενώ πιέσεις ασκούνται στις τράπεζες και τις τηλεπικοινωνίες.

Αυτή την ώρα, ο γενικός δείκτης υποχωρεί κατά 0,55% και βρίσκεται στις 1.763,89 μονάδες, στο χαμηλότερο επίπεδο της συνεδρίασης, με τη συνολική αξία των συναλλαγών στα 2,62 εκατ. ευρώ.

Από το σύνολο των μετοχών που έχουν αλλάξει χέρια, 53 σημειώνουν άνοδο, 72 υποχωρούν και 36 παραμένουν αμετάβλητες.

Πτωτικά κινείται και η πλειονότητα των επιμέρους δεικτών. Τις σημαντικότερες απώλειες (0,78%) καταγράφει ο δείκτης των βασικών μετάλλων.

Ο δείκτης των τηλεπικοινωνιών υποχωρεί κατά 0,59%, στις 790,54 μονάδες. Τη μεγαλύτερη πτώση (0,85%) σημειώνει ο τίτλος της Vodafone-Panafon.

Πτωτικά κινείται και ο δείκτης των τραπεζών, ο οποίος αυτή την ώρα βρίσκεται στις 2.664,51 μονάδες μειωμένος κατά 0,42%. Τη μεγαλύτερη πτώση (1,79%) σημειώνει η μετοχή της Alpha Bank. Αύριο Πέμπτη συνέρχεται το διοικητικό συμβούλιο της παραπάνω τράπεζας, προκειμένου να εγκρίνει τα αποτελέσματα εννεαμήνου.

Στον αντίποδα, τη μεγαλύτερη άνοδο (0,21%) σημειώνει ο δείκτης των τροφίμων. Ανάλογα κέρδη καταγράφει και ο δείκτης των διυλιστηρίων.

Τον υψηλότερο τζίρο σημειώνουν οι μετοχές: Arrow, OTE, Ξιφίας, Coca Cola και Kατσέλης. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει μεταβιβάσεις πακέτων.