Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2002 11:55

Περιορίζονται τα κέρδη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου

ΨΑΛΙΔΙΖΟΝΤΑΙ με το πέρασμα της ώρας τα κέρδη του βασικού χρηματιστηριακού δείκτη στο Λονδίνο, καθώς ο αρχικός ενθουσιασμός που προκάλεσαν οι αισιόδοξες εκτιμήσεις της Unilever έχει μετριαστεί.

Αυτή την ώρα, ο δείκτης FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,46% και έχει διαμορφωθεί στις 3.953,9 μονάδες, ενώ νωρίτερα πέρασε για λίγο σε αρνητικό έδαφος.

Πιέσεις δέχεται ο κλάδος των ασφαλειών. Οι μετοχές των Friends Provident και Aviva υποχωρούν κατά 2,22% και 1,32% αντιστοίχως.

Αντιθέτως, ανοδικά εξακολουθεί να κινείται η μετοχή της Unilever, αν και τα αρχικά της κέρδη έχουν περιοριστεί. Ο ολλανδο-βρετανικός όμιλος τροφίμων και απορρυπαντικών ανακοίνωσε ότι στο τρίτο τρίμηνο του 2002 τα κέρδη του αυξήθηκαν κατά 68% και έφθασαν στα 803 εκατ. ευρώ ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών. Η μετοχική τιμή της Unilever σημειώνει άνοδο κατά 3,98%.

Αξιόλογα κέρδη (2,92%) καταγράφει επίσης η μετοχή της Diageo, η οποία χθες δέχθηκε έντονες πιέσεις. Ο μεγαλύτερος όμιλος οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η επιδείνωση των επιχειρηματικών συνθηκών δυσχεραίνει τις προσπάθειές του για την εκπλήρωση των οικονομικών στόχων του τρέχοντος έτους.

Ανάκαμψη σημειώνει τέλος και ο τίτλος της πετρελαϊκής British Petroleum, ο οποίος στη χθεσινή συνεδρίαση κατέγραψε σημαντικές απώλειες. Αυτή την ώρα, ενισχύεται κατά 1,40%. Ανοδικά κινείται επίσης η μετοχή της ομοειδούς εταιρείας Shell.