Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2002 12:44

Μικρή άνοδος στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης

ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ σταδιακά τα κέρδη στη χρηματιστηριακή αγορά της Φρανκφούρτης, όπως και στις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές. Αυτή την ώρα, ο δείκτης Xetra DAX ενισχύεται κατά 0,32% και βρίσκεται στις 3.031 μονάδες, ενώ νωρίτερα είχε φθάσει μέχρι τις 3.082,11 μονάδες, στο υψηλότερο επίπεδο της ημέρας.

Τη μεγαλύτερη πτώση (10,21%) σημειώνει ο τίτλος της εταιρείας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών MLP. Σημαντικές απώλειες (4,14%) καταγράφει επίσης η μετοχή της Deutsche Post εν αναμονή των οικονομικών αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου της εταιρείας που θα ανακοινωθούν αύριο.

Αντιθέτως, αξιόλογη άνοδο (2,71%) εξακολουθεί να σημειώνει η μετοχή της SAP. Η γερμανική εταιρεία επαγγελματικού λογισμικού ανακοίνωσε σήμερα ότι στο τρίτο τρίμηνο τα λειτουργικά της κέρδη διαμορφώθηκαν στα 5,6 εκατ. ευρώ, ενώ διατήρησε αμετάβλητους τους αρχικούς της στόχους σε ό,τι αφορά τα οικονομικά της αποτελέσματα για το σύνολο της τρέχουσας χρήσης.

Ανοδικά κινείται επίσης η μετοχή της Volkswagen μετά την εκτίμηση της διοίκησης ότι τα κέρδη της εταιρείας στο τέταρτο τρίμηνο θα παρουσιάσουν αύξηση http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/10/30/255894.htm . Στο τρίτο τρίμηνο πάντως τα κέρδη της εταιρείας μειώθηκαν κατά 51% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο.