Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 29 Απριλίου 2010 07:03

JAL: Νέες περικοπές δρομολογίων

Νέες περικοπές δρομολογίων - 45 συνολικά - σε διεθνείς και εγχώριους προορισμούς ανακοίνωσε χθες η Japan Airlines Corp., με στόχο να επιτύχει την «άμεση αναζωογόνηση» της εταιρείας, η οποία βρίσκεται σε διαδικασία αναδιοργάνωσης με τη στήριξη της ιαπωνικής κυβέρνησης.

Νέες περικοπές δρομολογίων - 45 συνολικά - σε διεθνείς και εγχώριους προορισμούς ανακοίνωσε χθες η Japan Airlines Corp., ώστε να επιτύχει την «άμεση αναζωογόνηση» της εταιρείας, η οποία βρίσκεται σε διαδικασία αναδιοργάνωσης με την στήριξη της ιαπωνικής κυβέρνησης.

Η JAL, που ανακοίνωσε ότι χρεοκόπησε υποβάλλοντας αίτηση προστασίας από τους πιστωτές της στις 19 Ιανουαρίου, διευκρίνισε πως σχεδιάζει να διακόψει τις πτήσεις προς 15 διεθνείς και 30 εγχώριους προορισμούς.

Οι διεθνείς πτήσεις που θα διακοπούν από τις 30 Σεπτεμβρίου περιλαμβάνουν αυτές από το αεροδρόμιο «Ναρίτα» του Τόκιο προς το Σάο Πάολο, το Αμστερνταμ, καθώς και προς τη Ρώμη την 1η Οκτωβρίου.

Ετσι, οι αριθμοί των επιβατών που μεταφέρει η JAL σε διεθνείς και εγχώριους προορισμούς θα μειωθούν κατά 40% και 30% αντιστοίχως, σε σύγκριση με την οικονομική χρήση που έληξε τον Μάρτιο του 2009.

Η JAL, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ασίας, βάσει εσόδων, είχε μειώσει τα δρομολόγιά της ήδη πριν κηρύξει χρεοκοπία. Η χθεσινή ανακοίνωση αυξάνει το συνολικό αριθμό των προορισμών που έπαψε να εξυπηρετεί ο αερομεταφορέας σε 28 διεθνείς και 50 εγχώριους.

Στελέχη της εταιρείας πάντως επισήμαναν ότι οι διεθνείς πτήσεις θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια επιτυχούς αναδιοργάνωσής της.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων