Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 03 Μαΐου 2010 17:28

Απώλειες 0,88% στο Χ.Α.

Πτωτικά κινήθηκε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, εν μέσω ανησυχιών για τη δυνατότητα της κυβέρνησης να υλοποιήσει το νέο τριετές δημοσιονομικό πρόγραμμα.

Πτωτικά κινήθηκε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, εν μέσω ανησυχιών για τη δυνατότητα της κυβέρνησης να υλοποιήσει το νέο τριετές δημοσιονομικό πρόγραμμα σε περιβάλλον έντονης ύφεσης, παρά τη χθεσινή συμφωνία για τη χορήγηση δανείων ύψους 110 δισ. ευρώ από την ΕΕ και το ΔΝΤ και τη σημερινή απόφαση της ΕΚΤ να δέχεται όλα τα ομόλογα που εκδίδονται από το ελληνικό Δημόσιο.

«Ενώ υπάρχουν τα θετικά νέα από την ΕΚΤ για τη ρευστότητα στον τραπεζικό κλάδο, την ίδια στιγμή υπάρχει και ανησυχία για τη λειτουργία των τραπεζών και των υπολοίπων εισηγμένων εταιριών σε περιβάλλον έντονης ύφεσης», δήλωσε στο Reuters ο k. Τάκης Ζαμάνης, επικεφαλής ανάλυσης στην Beta Xρηματιστηριακή.

«Υπάρχει επίσης ανησυχία για το κατά πόσο η κυβέρνηση θα καταφέρει να πετύχει τους στόχους του 3ετούς προγράμματος μετά την νέα εκτίμηση για μείωση του ΑΕΠ κατά 4% φέτος», πρόσθεσε.

Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 1.853,55 μονάδες, μειωμένος κατά 0,88%.

Η συνολική αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 136,17 εκατ. ευρώ.

Από το σύνολο των μετοχών που διακινήθηκαν, 93 ενισχύθηκαν, 76 υποχώρησαν και 56 παρέμειναν αμετάβλητες.

Ο τραπεζικός δείκτης υποχώρησε κατά 1,29%, με τις μετοχές της Alpha Bank και της EFG Eurobank να καταγράφουν πτώση 3,11% και 2,95%, αντίστοιχα.