Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2002 17:07

Οριστική συμφωνία συγχώνευσης Lavipharm Corp., και Zonagen Inc.

Σε οριστική συμφωνία συγχώνευσης προχώρησαν η Lavipharm Corp. συνδεδεμένη εταιρεία της Lavipharm AE, με έδρα το Νιού Τσέρσεϊ των ΗΠΑ, και η Zonagen Inc με έδρα το Τέξας των ΗΠΑ και εισηγμένη στο Nasdaq.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η συγχώνευση, σύμφωνα με τη νομοθεσία των ΗΠΑ, απολαμβάνει φορολογικών απαλλαγών.

Με την ολοκλήρωση της συγχώνευσης ο κ. Θανάσης Λαβίδας, πρόεδρος του Ομίλου Lavipharm, θα αναλάβει πρόεδρος του νέου διοικητικού συμβουλίου, ενώ η διοίκηση της Lavipharm Corp. θα αναλάβει τη διοίκηση της νέας εταιρείας που θα μετονομαστεί σε Lavipharm Corporation.

Σύμφωνα με τους όρους της συγχώνευσης, οι κάτοχοι κοινών και προνομιούχων μετοχών Σειράς Α της Lavipharm Corp. θα λάβουν έναν αριθμό κοινών μετοχών της Zonagen, που θα εξασφαλίσει το 40% των συνολικών κοινών μετοχών της Zonagen μετά τη συγχώνευση.

Η Lavipharm, ως κάτοχος προνομιούχων μετοχών Σειράς Β της Lavipharm Corp., θα λάβει δύο εκατ. κοινές μετοχές της Zonagen που αφορούν αποπληρωμή οφειλών της Lavipharm Corp. ύψους 10 εκατ. δολ.

Με βάση τον αριθμό των κοινών μετοχών της Zonagen που είχε εκδοθεί έως και χθες (30/10/2002), η Zonagen θα εκδώσει με την ολοκλήρωση της συγχώνευσης περίπου 7,7 εκατ. μετοχές και με την επίτευξη συγκεκριμένων επιχειρηματικών στόχων επιπλέον 9,6 εκατ. μετοχές. Ο αριθμός των μετοχών αυτών, προστιθέμενος στις αρχικά εκδιδόμενες μετοχές, θα έχει ως αποτέλεσμα οι υπάρχοντες μέτοχοι της Lavipharm Corp. να κατέχουν ποσοστό μέχρι 60% των συνολικών κοινών μετοχών της Zonagen, πλέον των δύο εκατ. μετόχων που προαναφέρθηκαν.

Η υποχρέωση της Zonagen να εκδώσει επιπλέον μετοχές λήγει στις 31/12/2003. Το διοικητικό συμβούλιο της Zonagen έλαβε γνωμοδότηση για το εύλογο των όρων της συγχώνευσης (fairness opinion) από την CIBC World Markets Corp.

Η ολοκλήρωση της συγχώνευσης είναι υπό την αίρεση των μετόχων της Zonagen.

Μετά τη συγχώνευση αναμένεται ότι η Lavipharm Corporation θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών σχεδιασμού και χορήγησης φαρμάκων.