Ακυρώσεις που αγγίζουν τις 20.000 διανυκτερεύσεις αναμένονται στα ξενοδοχεία του κέντρου της Αθήνας, την ώρα που μεγάλα groups ακυρώνουν τις κρατήσεις τους συνολικά για το 2010.
Ακυρώσεις που αγγίζουν τις 20.000 διανυκτερεύσεις αναμένονται στα ξενοδοχεία του κέντρου της Αθήνας, την ώρα που μεγάλα groups ακυρώνουν τις κρατήσεις τους συνολικά για το 2010, μετά τα πρόσφατα επεισόδια στην πρωτεύουσα.
Σύμφωνα με τη «Ναυτεμπορική», μόνο το ξενοδοχείο της «Μεγάλης Βρετανίας» μετράει μείωση 100 διανυκτερεύσεων ημερησίως, ενώ, σε γενικότερο επίπεδο, οι ακυρώσεις έφθαναν έως χθες τις 16.500.
Οπως δήλωσε στη «Ν» ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Αθηνών - Αττικής, Γιάννης Ρέτσος, «είναι λυπηρό να διαπιστώνουμε ημέρα με την ημέρα ότι η πόλη της Αθήνας δεν περιλαμβάνεται στους χάρτες των οργανωτών συνεδρίων, εκδηλώσεων και άλλων γεγονότων, σε μακροχρόνια πλέον βάση, γιατί φοβούνται ότι δεν θα είναι ασφαλείς. Ετσι, εάν συνεχισθεί το φαινόμενο αυτό, πολλοί από τους επιχειρηματίες του κέντρου θα αναγκαστούν να κλείσουν, με ολέθρια αποτελέσματα για την οικονομία μας, αλλά και για την απασχόληση».
Ο πρόεδρος της ΕΞΑΑ, ζητεί από την πολιτεία να προχωρήσει σε αποπληρωμή των χρεών του ΕΟΤ στα κυριότερα και μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης, προκειμένου αυτά να σταματήσουν τη δημοσιοποίηση αρνητικών και μόνο γεγονότων.
«Από την ύφεση που είχε υποστεί ο τουρισμός το 2001, μας πήρε 4 χρόνια για να ανακάμψουμε και φθάσαμε στο 2005 για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στον ελληνικό τουρισμό», όπως υποστηρίζει στη «Ν» ο διευθύνων σύμβουλος της «Μεγάλης Βρετανίας», Τιμ Ανανιάδης.
«Δεν μπορούμε από τη μια ημέρα στην άλλη να αποδείξουμε στους τουρίστες ότι η Ελλάδα είναι ασφαλής χώρα και να τους πούμε "ελάτε για διακοπές", όταν, κατά τακτά πλέον χρονικά διαστήματα, το κέντρο της Αθήνας είναι αποκλεισμένο, λόγω διαδηλώσεων και παράλληλα γίνονται επεισόδια στις διαδηλώσεις αυτές. Πρέπει να ενδιαφερθεί η πολιτεία να αλλάξει την εικόνα της πόλης άμεσα, μετατρέποντάς την σε "ασφαλή πόλη", εάν δεν θέλουμε να χαθεί κι άλλος πολύτιμος χρόνος».
Ο κ. Ανανιάδης, παράλληλα, έθεσε και το μείζον θέμα των θέσεων εργασίας, καθώς οι περισσότερες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις θα αναγκασθούν να μειώσουν ή και να μην προσλάβουν εποχικό προσωπικό, αφού τα κέρδη τους βαίνουν συνεχώς μειούμενα.
Αξίζει να επισημανθεί ότι πριν από τα τραγικά γεγονότα της 5ης Μαΐου, τα ξενοδοχεία «Μεγάλη Βρετανία», «King George Palace» και «N.J.V.Athens Plaza Hotel» έστειλαν επιστολή προς τον πρωθυπουργό, ζητώντας του «να ληφθούν μέτρα από την πολιτεία, προκειμένου να εξασφαλισθεί η ασφάλεια των εργαζομένων, επισκεπτών και ενοίκων των ξενοδοχείων μας», αλλιώς προειδοποίησαν ότι «θα οδηγηθούμε στην οδυνηρή απόφαση να διακόψουμε τη λειτουργία τους».