Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 14 Μαΐου 2010 09:28

Σε χαμηλό 3μήνου οι τιμές πετρελαίου

Σε χαμηλό τριών μηνών υποχώρησαν σήμερα οι τιμές του «μαύρου χρυσού» εν μέσω ανησυχιών ότι η κρίση χρέους στην Ευρώπη θα πλήξει την παγκόσμια ανάπτυξη και κατά συνέπεια την ενεργειακή ζήτηση.

Σε χαμηλό τριών μηνών υποχώρησαν σήμερα οι τιμές του «μαύρου χρυσού» εν μέσω ανησυχιών ότι η κρίση χρέους στην Ευρώπη θα πλήξει την παγκόσμια ανάπτυξη και κατά συνέπεια την ενεργειακή ζήτηση. Πιέσεις στις τιμές ασκούν επίσης τα αυξημένα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ.

«Η ευρωπαϊκή κρίση χρέους μας έχει κάνει να αμφισβητούμε τις προοπτικές για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας και συνεπώς της ζήτησης για καύσιμα», σχολίασε αναλυτής της CWA Global Markets στο Σύδνεϋ.

Η τιμή του αμερικανικού αργού στα συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου υποχώρησε έως 78 σεντς στα 73,62 δολάρια το βαρέλι – στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 12 Φεβρουαρίου. Στις 9:14 (ώρα Ελλάδ0ς), διαμορφωνόταν στα 73,92 δολάρια το βαρέλι.

Στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Λονδίνου, η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent υποχωρούσε κατά 27 σεντς στα 79,84 δολάρια το βαρέλι.