Οικονομία & Αγορές
Κυριακή, 16 Μαΐου 2010 15:15

H πορεία υλοποίησης του ΠΣΑ

Εντός χρονοδιαγράμματος ολοκληρώθηκαν 56 από τις συνολικά 113 δράσεις που προβλέπει το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΠΣΑ), σύμφωνα με την τακτική αναφορά υλοποίησης του ΠΣΑ. Ελλειπή στοιχεία ή καθυστέρηση για έξι από τις προβλεπόμενες δράσεις.

Εντός χρονοδιαγράμματος ολοκληρώθηκαν 56 από τις συνολικά 113 δράσεις που προβλέπει το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΠΣΑ), σύμφωνα με την τακτική αναφορά υλοποίησης του ΠΣΑ, η οποία δημοσιεύεται στο διαδίκτυο.

Παράλληλα, για έξι από τις προβλεπόμενες δράσεις είτε απαιτούνται πρόσθετα στοιχεία είτε καταγράφεται καθυστέρηση.

Οι δράσεις αυτές αφορούν στα εξής:

- Εισαγωγή αποτελεσματικών ελέγχων κατά την παραγωγή και δημοσιοποίηση των δημοσιονομικών στατιστικών (Υπουργείο Οικονομικών)

- Τριετείς προϋπολογισμοί με ενσωμάτωση περικοπών δαπανών (Υπουργείο Οικονομικών/ Υπουργεία)

- Εξίσωση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών στο δημόσιο, σε συνέχεια δικαστικής απόφασης ΔΕΚ (Υπουργείο Οικονομικών)

- Αποτελεσματική εφαρμογή φόρου στα κέρδη κεφαλαίου, όπως από βραχυπρόθεσμες και χρηματιστηριακές συναλλαγές (Υπουργείο Οικονομικών)

- Θέσπιση ετήσιων στόχων για τις εφορίες και αξιολόγησή τους με βάση την απόδοση (Υπουργείο Οικονομικών)

- Ρύθμιση των οφειλών των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων (Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας)

Αναλυτικά η αναφορά υλοποίησης του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης Νο. 7|15.05.2010 στην ιστοσελίδα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης http://antiproedros.gov.gr/2010/05/15/497 .