Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 19 Μαΐου 2010 12:00

Intracom IT Services: Ανάληψη έργου για τη Geniki Bank

Την αναβάθμιση του Κεντρικού Τραπεζικού Συστήματος της GENIKI Bank, μέλους του ομίλου της Societe Generale, στη νέα έκδοση PROFITS v. 7.0, ανέλαβε η Intracom IT Services.

Την αναβάθμιση του Κεντρικού Τραπεζικού Συστήματος της GENIKI Bank, μέλους του ομίλου της Societe Generale, στη νέα έκδοση PROFITS v. 7.0, ανέλαβε η Intracom IT Services.

Η νέα έκδοση PROFITS v. 7.0 είναι η πλέον πρόσφατη έκδοση του Core Banking Συστήματος PROFITS της Intracom IT Services, το οποίο έχει δεκάδες εγκαταστάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και παρέχει σημαντικές καινοτομίες και νέα λειτουργικότητα στα βασικά του υποσυστήματα.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, με τη νέα έκδοση PROFITS v. 7.0, η GENIKI Bank ενισχύει την δυνατότητα άμεσης ανταπόκρισής της στις νέες ευκαιρίες που παρουσιάζονται, δημιουργώντας και προσφέροντας άμεσα νέα πρωτοποριακά προϊόντα και υπηρεσίες προς τους πελάτες της, και μειώνοντας παράλληλα το χρόνο και το κόστος υλοποίησής τους.

Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της νέας "rule-based" αρχιτεκτονικής του συστήματος που παρέχει στην τράπεζα τη δυνατότητα καθορισμού νέας λειτουργικότητας, παροχής πληροφόρησης (reporting), αυτοματοποίησης πληρωμών, υλοποίησης διεπαφών (interfacing), με χρήση επιχειρησιακών κανόνων για κάλυψη των απαραίτητων τραπεζικών λειτουργιών και διαδικασιών.

Οι κανόνες αυτοί εφαρμόζονται και μπορούν να αλλάζουν δυναμικά, σύμφωνα με την πολιτική της τράπεζας, χωρίς επεμβάσεις στον πηγαίο κώδικα του συστήματος.

«H GENIKI Bank, στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειάς της για αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, βελτιστοποίηση των εσωτερικών της διαδικασιών και ελαχιστοποίηση του κόστους, αξιολογεί το εν λόγω έργο ως εξαιρετικής σημασίας κατά τη μακροχρόνια χρήση του PROFITS© Core Banking System», σχολίασε ο κ. Δημήτρης Παπαδάκης, CIO της GENIKI Bank.

Ο κ. Ανδρέας Διαμαντέας, Γενικός Διευθυντής Χρηματοοικονομικών & Επιχειρηματικών Λύσεων της Intracom IT Services, δήλωσε από την πλευρά του: «Μετά από 14 χρόνια επιτυχούς συνεργασίας με τη GENIKI Bank και παραγωγικής χρήσης του Συστήματος PROFITS, θεωρούμε τη νέα συνεργασία ως ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα έκδοση PROFITS v. 7.0. Είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι η χρήση ενός σύγχρονου και εξελιγμένου Core Banking συστήματος όπως τo PROFITS v. 7.0, θα ενδυναμώσει ακόμα περισσότερο την Τράπεζα, αυξάνοντας την ανταγωνιστικότητά της και την ποιότητα των προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρει στους πελάτες της, μειώνοντας παράλληλα αισθητά το χρόνο υλοποίησής τους».