Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 19 Μαΐου 2010 21:12

Ρεν: Αποφύγαμε μία πτώχευση αλά «Lehman Brothers» σε ευρωπαϊκό έδαφος

Τρία βασικά σημεία για την ενίσχυση της οικονομικής σταθερότητας στην Ευρώπη παρουσίασε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Όλι Ρεν κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Τρία βασικά σημεία για την ενίσχυση της οικονομικής σταθερότητας στην Ευρώπη παρουσίασε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Όλι Ρεν κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο κ. Ρεν δήλωσε ότι συμφωνεί με τους ευρωβουλευτές που ζητούν οικονομική ένωση συμπληρωματική της νομισματικής. «Έτσι θα πρέπει να προχωρήσουμε τώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «αυτό είναι το δίδαγμα από την κρίση».

Τα τρία βασικά σημεία, τα οποία, όπως είπε, θα πρέπει από εδώ και στο εξής να μας απασχολήσουν είναι «να συνεχίσουμε την αντιμετώπιση της κρίσης τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες της Ευρώπης», «να επιταχύνουμε, εντείνουμε και ολοκληρώσουμε την οικονομική μεταρρύθμιση των αγορών» και «να προχωρήσουμε στη λήψη αποφάσεων για την ενίσχυση της οικονομικής διακυβέρνησης στην Ευρώπη, να ενισχύσουμε το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης με δημοσιονομική επισκόπηση, με την θέσπιση κυρώσεων και με κανόνες».

«Αποφύγαμε μία πτώχευση αλά "Lehman Brothers" σε ευρωπαϊκό έδαφος, γι’ αυτό θα πρέπει να συνεχίσουμε με επαγρύπνηση και αποφασιστικότητα για να διαφυλάξουμε την οικονομική σταθερότητα στην Ευρώπη και την εύθραυστη ακόμα οικονομική ανάκαμψη στην ήπειρό μας», δήλωσε σχετικά με την ανάγκη αντιμετώπισης της κρίσης τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

«Αναλάβαμε την πρωτοβουλία και θα προχωρήσουμε άμεσα», υπογράμμισε ο κ. Ρεν, «γιατί δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου, πρέπει να δράσουμε χωρίς καθυστέρηση».

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι είναι απαραίτητη η συμμαχία των θεσμικών οργάνων για να επιτευχθούν οι στόχοι.

Απευθυνόμενος μάλιστα στους ευρωβουλευτές ζήτησε την υποστήριξή τους στην προσπάθεια αυτή στην οποία, κατά τη γνώμη του, θα πρέπει να συμβάλλουν και τα εθνικά κοινοβούλια.