Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 04 Νοεμβρίου 2002 11:18

ΧΑΑ-Πάνω από τις 1.800 μονάδες ο γενικός δείκτης

ΑΝΟΔΙΚΕΣ τάσεις επικρατούν κατά τα πρώτα λεπτά των συναλλαγών στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά με το αγοραστικό ενδιαφέρον να εστιάζεται σε τίτλους εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Η βελτίωση του επενδυτικού κλίματος, όπως εκτιμούν χρηματιστηριακοί αναλυτές, αποδίδεται στη θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων μεταξύ ΟΤΕ και ρουμανικής κυβέρνησης για το θέμα της RomTelecom http://www.presspoint.gr/release.asp?id=19125 , καθώς και στις προσδοκίες ότι τα οικονομικά αποτελέσματα εννεαμήνου των τραπεζών θα ξεπεράσουν τις προβλέψεις.

Αυτή την ώρα, ο γενικός δείκτης τιμών των μετοχών ενισχύεται κατά 1,42% και έχει φθάσει τις 1.801,03 μονάδες -κοντά στο υψηλότερο επίπεδο της ημέρας- με τη συνολική αξία των συναλλαγών στα 7,10 εκατομμύρια ευρώ.

Από το σύνολο των μετοχών που έχουν αλλάξει χέρια, 164 σημειώνουν άνοδο, 21 υποχωρούν και 35 παραμένουν αμετάβλητες, ενώ όλοι οι επιμέρους δείκτες ενισχύονται.

Τα σημαντικότερα κέρδη (3,04%) καταγράφει ο δείκτης εκδόσεων-εκτυπώσεων ακολουθούμενος από το δείκτη των τηλεπικοινωνιών, ο οποίος ενισχύεται κατά 1,81%.

Τη μεγαλύτερη άνοδο (2,17%) σημειώνει ο τίτλος του ΟΤΕ παρουσιάζοντας συναλλακτική δραστηριότητα 108.858 τεμαχίων. Οι μετοχές της Cosmote και της Vodafone-Panafon ενισχύονται κατά 1,19% και 1,31% αντιστοίχως.

Ο δείκτης των τραπεζών έχει διαμορφωθεί στις 2.779,86 μονάδες αυξημένος κατά 1,14%. Όλες οι μετοχές που συγκροτούν τον παραπάνω δείκτη ενισχύονται, ενώ τη μεγαλύτερη άνοδο (2,01%) σημειώνει ο τίτλος της Εμπορικής.

Τον υψηλότερο τζίρο σημειώνουν οι μετοχές: ΟΤΕ, Κλωνατέξ, Ε. Παϊρης, Intracom και H. Kυριακίδης Μάρμαρα. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει μεταβιβάσεις πακέτων.

Σημειώνεται τέλος ότι από σήμερα τίθενται σε ισχύ οι αλλαγές στη σύνθεση των δεικτών του ΧΑΑ http://www.ase.gr/content/gr/announcements/companiespress/files/Press_Release_oct02.doc .