Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 01 Ιουνίου 2010 13:11

Τα ποσά του καταβαλλόμενου ΦΠΑ από τους ιδιοκτήτες ταξί

Ανακοινώθηκε από το ΥΠΟΙΚ η απόφαση για τον προσδιορισμό του καταβαλλόμενου κατ’ αποκοπή ποσού ΦΠΑ από τους εκμεταλλευτές ΕΔΧ αυτοκινήτων (ΤΑΞΙ) για το α'εξάμηνο του 2010.

Ανακοινώθηκε από το ΥΠΟΙΚ η απόφαση για τον προσδιορισμό του καταβαλλόμενου κατ’ αποκοπή ποσού ΦΠΑ από τους εκμεταλλευτές ΕΔΧ αυτοκινήτων (ΤΑΞΙ) για το α'εξάμηνο του 2010, δεδομένου ότι από 1ης Ιουλίου εντάσσονται στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ και στην υποχρέωση τήρησης βιβλίου εσόδων - εξόδων.

Αναλυτικά, τα ποσά του φόρου προστιθέμενης αξίας ορίζονται για κάθε ΕΔΧ αυτοκίνητο, ως ακολούθως:

α) 390 ευρώ, προκειμένου για ΕΔΧ αυτοκίνητα που έχουν την έδρα τους:

αα) στην περιοχή Αθηνών - Πειραιώς - Περιχώρων, όπως αυτή προσδιορίζεται με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών.

αβ) στους δήμους και τις κοινότητες που περιλαμβάνονται στην εκάστοτε ενιαία διοικητική μονάδα της πόλης της Θεσ/νίκης, όπως αυτή προσδιορίζεται από τις ισχύουσες διατάξεις.

β) 340 ευρώ, προκειμένου για ΕΔΧ αυτοκίνητα που έχουν την έδρα τους σε περιοχές δήμων με πληθυσμό από 200.001 κατοίκους και άνω.

γ) 320) ευρώ, προκειμένου για ΕΔΧ αυτοκίνητα που έχουν την έδρα τους σε περιοχές δήμων με πληθυσμό από 50.001 έως 200.000 κατοίκους.

δ) 290 ευρώ, προκειμένου για ΕΔΧ αυτοκίνητα που έχουν την έδρα τους σε περιοχές δήμων με πληθυσμό από 5.001 έως 50.000 κατοίκους.

ε) 220 ευρώ, προκειμένου για ΕΔΧ αυτοκίνητα που έχουν την έδρα τους σε περιοχές κοινοτήτων με πληθυσμό κάτω από 5.000 κατοίκους.