Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 01 Ιουνίου 2010 20:36

Δ. Χαλκιώτης: Στόχος της κυβέρνησης η αύξηση των πόρων για τα νησιά

Στόχος της κυβέρνησης είναι να αυξηθούν και όχι να μειωθούν οι πόροι για τα νησιά στην επόμενη Ε' προγραμματική περίοδο 2014-2020, δήλωσε ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και νησιωτικής Πολιτικής Δ. Χαλκιώτης μιλώντας στην 26η Γενική Συνέλευση του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ).

Στόχος της κυβέρνησης είναι να αυξηθούν και όχι να μειωθούν οι πόροι για τα νησιά στην επόμενη Ε' προγραμματική περίοδο 2014-2020, δήλωσε ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και νησιωτικής Πολιτικής Δ. Χαλκιώτης μιλώντας στην 26η Γενική Συνέλευση του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ) με κύριο θέμα συνεδρίασης τη νησιωτικότητα και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Σύμφωνα με τον κ. Χαλκιώτη, στόχος της γενικής γραμματείας είναι να καθιερωθούν νέοι στατιστικοί δείκτες που θα επιτρέπουν στις νησιωτικές περιοχές να διεκδικήσουν υψηλούς οικονομικούς πόρους δεδομένου ότι ο δείκτης των ΑΠΕ στις περισσότερες των περιπτώσεων στηρίζεται σε πλασματικά στοιχεία.

Στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, μεταξύ των οποίων ο προσκυνηματικός τουρισμός, αλλά και στη συμβολή του οινικού, του υδάτινου και του γαστρονομικού στη νησιωτική ανάπτυξη αναφέρθηκαν άλλοι ομιλητές.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΟΑΕΝ Θ. Παπαθεοφάνους ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για την αναφορά που κατέθεσε στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τα προβλήματα της ακτοπλοΐας στα ελληνικά νησιά.

Όπως είπε, η αναφορά συζητήθηκε ήδη και έχει δοθεί εντολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να διεξάγει προκαταρκτική έρευνα για τις διάφορες πλευρές του προβλήματος.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ