Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2002 10:03

Οριακή άνοδο σημείωσε ο Nikkei

ΑΝΟΔΟ σημείωσε και σήμερα -για τρίτη κατά σειρά συνεδρίαση- ο δείκτης Nikkei στη χρηματιστηριακή αγορά του Τόκιο, αν και τα αρχικά του κέρδη περιορίστηκαν προς το τέλος των συναλλαγών.

Σε γενικές γραμμές, η συναλλακτική δραστηριότητα ήταν περιορισμένη, εν αναμονή του τελικού αποτελέσματος των εκλογών στο Κογκρέσο και της σημερινής απόφασης της Fed για τα επιτόκια.

Ο Nikkei ενισχύθηκε κατά 0,18% και διαμορφώθηκε στις 8.953,29 μονάδες, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υπερέβη για πρώτη φορά μετά από δύο εβδομάδες το επίπεδο των 9.000 μονάδων. Ο δείκτης Topix έκλεισε στις 883,23 μονάδες σημειώνοντας πτώση κατά 0,24%.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον εστιάσθηκε και σήμερα στον κλάδο της υψηλής τεχνολογίας. Η μετοχή της εταιρείας ημιαγωγών Advantest έκλεισε με κέρδη της τάξεως του 4,99%.

Αντιθέτως, πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές εταιρειών που βασίζουν μεγάλο μέρος των εσόδων τους στην αμερικανική αγορά, καθώς πολλοί επενδυτές έσπευσαν να κατοχυρώσουν τα χθεσινά κέρδη. Οι τίτλοι της Canon και της Sony υποχώρησαν κατά 2,53% και 0,53% αντιστοίχως.