Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 04 Ιουνίου 2010 16:45

Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ

Για ξεπούλημα της περιουσίας του Δημοσίου κατηγορούν την κυβέρνηση οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, οι οποίοι αντιδρώντας στο σχέδιο εξυγίανσης του Οργανισμού φέρεται να προσανατολίζονται σε δυναμικές κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης από την προσεχή Πέμπτη, 10 Ιουνίου.

Για ξεπούλημα της περιουσίας του Δημοσίου κατηγορούν την κυβέρνηση οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, οι οποίοι, αντιδρώντας στο σχέδιο εξυγίανσης του Οργανισμού, φέρεται να προσανατολίζονται σε δυναμικές κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης από την προσεχή Πέμπτη, 10 Ιουνίου.

Κλιμάκιο των εργαζομένων είχε το μεσημέρι συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Δημήτρη Ρέππα, ενώ την ίδια ώρα συνάδελφοί τους πραγματοποιούσαν εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έθεσαν υπ’ όψη του υπουργού τις προτάσεις τους σχετικά με τη σημερινή κατάσταση του σιδηροδρόμου, αλλά και τις προοπτικές για το μέλλον του.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) κ. Νίκο Κιτσούκη, η εντύπωση που αποκόμισαν οι εργαζόμενοι από τη συνάντηση είναι ότι κυβέρνηση προχωράει σε μια διαδικασία τύπου Ολυμπιακής και στον ΟΣΕ, καθώς υπάρχουν δεσμεύσεις, στο πλαίσιο του μνημονίου με ΔΝΤ Ε.Ε. και ΕΚΤ, ότι μέχρι το Μάρτιο του 2011 ο οργανισμός θα πρέπει να είναι κερδοφόρος, διαφορετικά θα κλείσει.

Επέρριψε επίσης ευθύνες στην κυβέρνηση για έλλειψη σχεδίου στο θέμα των μετατάξεων, ενώ διερωτήθηκε για την κατάληξη των εργαζομένων που θα «περισσέψουν» από τις επιχειρήσεις του δημοσίου που θα ιδιωτικοποιηθούν.

Με σχετική της ανακοίνωση εξάλλου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών εστιάζει στο θέμα στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με την πώληση του 49% των μετοχών και την παραχώρηση του management, στο διαχωρισμό των εμπορευματικών και των επιβατικών μεταφορών, στην κατάργηση των ζημιογόνων δρομολογίων αλλά και στην πώληση της ακίνητης περιουσίας του ΟΣΕ.

Σχολιάζοντας τη δήλωση των εργαζομένων ότι δεν θα επιτρέψουν την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού ο κ. Ρέππας επισήμανε ότι «αν υπάρχει πόλεμος, είμαστε όλοι από την ίδια πλευρά και το μέτωπο του πολέμου είναι απέναντι στη διαφθορά, στα ελλείμματα και τις ζημιές που επιβαρύνουν τα δημόσια οικονομικά και το κοινωνικό σύνολο».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ