Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2002 18:50

ΧΑΑ - Αποφάσεις

Το δ.σ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών ενέκρινε κατά την σημερινή συνεδρίασή του το ενημερωτικό δελτίο της εταιρείας Ο ΔΑΡΙΓΚ & ΣΙΑ Α.Β.Ν.Ε. για την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου μη διαπραγματεύσιμου στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο που εγκρίθηκε η εταιρεία προβαίνει σε έκδοση ομολογιακού δανείου με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων με αναλογία μία ομολογία ανά 120 μετοχές, μη διαπραγματεύσιμο στο Χ.Α., εκδίδοντας 129.407 μετατρέψιμες σε μετοχές ομολογίες ονομαστικής αξίας 100,84 ευρώ η καθεμία. Η διάρκεια του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου είναι τριετής.

Το δ.σ του Χ.Α ενέκρινε κατά την σημερινή συνεδρίαση:

- Την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 8.357.875 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων υπέρ των εταιρΕιών NATIONALE NEDERLANDEN ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΖΩΗΣ και NATIONALE NEDERLANDEN ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΣΑΦΑΛΕΙΩΝ.

Το δ.σ. καθόρισε την 18η Νοεμβρίου 2002 ως ημερομηνία έναρξης της ειδικής διαπραγμάτευσης των κοινών μετοχών των εισηγμένων εταιρειών ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΕ και ΔΕΛΤΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΑΓΩΤΟΥ ΑΕ. Μέχρι την ημερομηνία αυτή θα πρέπει η MARFIN ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑXEΠΕΥ, Ειδικός Διαπραγματευτής να ανακοινώσει τους ουσιώδεις όρους της Σύμβασης Ειδικής Διαπραγμάτευσης στο επενδυτικό κοινό.