Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2002 18:54

Νέο προϊόν εγγυημένου κεφαλαίου από την Citibank

Την προσφορά του νέου της προϊόντος εγγυημένου κεφαλαίου CitiSmart NewStars, η απόδοση του οποίου συνδέεται με την πορεία επτά διεθνών μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης, ανακοίνωσε η Citibank.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το νέο προϊόν παρέχει 100% εγγύηση του αρχικού κεφαλαίου, απόλυτη συμμετοχή στην άνοδο της μετοχής με τη χαμηλότερη απόδοση διετίας, στην οποία προστίθεται bonus. Το CitiSmart 7 NewStars προσφέρεται μέχρι τις 25 Νοεμβρίου στα 53 καταστήματα της Citibank.

Για το νέο CitiSmart 7 NewStars έχουν επιλεχθεί οι των εταιρειών Exxon, Microsoft, General Electric, Glaxo SmithKline, ING, Coca Cola και Sony Corp.

Ο υπολογισμός της απόδοσης του CitiSmart 7 NewStars γίνεται με βάση τη μετοχή με την μικρότερη απόδοση από τις επτά μετοχές. Στην περίπτωση που η μετοχή αυτή έχει θετική απόδοση, σε αυτήν προστίθεται ένα επιπλέον bonus της τάξεως του 10% για καταθέσεις ευρώ και 5% για καταθέσεις δολαρίων ΗΠΑ.

Εάν η μετοχή παραμείνει αμετάβλητη, η τελική απόδοση θα είναι ίση με το bonus, ενώ σε περίπτωση που η μετοχή σημειώσει πτώση, η απόδοση για τον πελάτη θα υπολογιστεί με τη διαφορά ανάμεσα στην πραγματική πτώση της μετοχής και το bonus το οποίο προσφέρεται.

Τέλος, εάν υπάρξει πτώση της χαμηλότερης μετοχής μεγαλύτερη του 10% και 5%, θα υπάρξει απόλυτη εξασφάλιση του αρχικού κεφαλαίου του πελάτη.