Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 09 Ιουνίου 2010 18:06

Πυρά ΝΔ για τη «φοροεπιδρομή» σε καύσιμα και ενέργεια

Βολές κατά της κυβέρνησης για άσκηση φοροεπιδρομικής πολιτικής στην αγορά των καυσίμων και της ενέργειας εξαπέλυσε ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκης.

Βολές κατά της κυβέρνησης για άσκηση φοροεπιδρομικής πολιτικής στην αγορά των καυσίμων και της ενέργειας, εξαπέλυσε ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκης.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής, η κυβέρνηση οδήγησε με την τακτική της σε ανατιμήσεις των καυσίμων πάνω από 50%, αλλά και σε αυξήσεις στην ηλεκτρική ενέργεια, τροφοδοτώντας το τέρας του πληθωρισμού κατά τουλάχιστον δύο ποσοστιαίες μονάδες.

«Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας», σημειώνει ο κ. Γιαννάκης, «στη συζήτηση του Προϋπολογισμού για το 2010 είχε έγκαιρα προειδοποιήσει την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην αύξηση του ΕΦΚ στον τομέα της ενέργειας, ειδικά στις συνθήκες ύφεσης που βιώνει η ελληνική οικονομία, γιατί θα πυροδοτούσε τον πληθωρισμό σε ολόκληρη την αλυσίδα της παραγωγικής διαδικασίας».

«Σήμερα, η Ελληνική κοινωνία δρέπει τους καρπούς της αδιέξοδης και αντιαναπτυξιακής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ: την ακρίβεια», καταλήγει.