Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2002 10:17

Hellas Can : Αρχίζει η λειτουργία του εργοστασίου της στη Σεβίλλη

Αρχίζει η λειτουργία του εργοστασίου παραγωγής συσκευασιών για μπύρες και αναψυκτικά της Hellas Can στη Σεβίλλη της Ισπανίας, επένδυση η οποία έγινε με στόχο την κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης στην Ισπανία και την Πορτογαλία.

Οπως ανακοινώθηκε σχετικά, οι εγκαταστάσεις, που εκτείνονται σε 36.000 τετραγωνικά μέτρα, έχει αρχική παραγωγή που φθάνει τα 750 εκατ. δοχεία αναψυκτικών των 330 ml, ενώ σχεδιάστηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι εφικτή η επέκτασή τους.

Υπενθυμίζεται, ότι, η Hellas Can έχει ολοκληρώσει την εξαγορά της Crown Cork de Espana S.L. και της θυγατρικής της Crown Cork Bebidas S.L., η οποία διαθέτει εργοστάσια παραγωγής δοχείων αναψυκτικών στο Λογκρόνο της Βόρειας Ισπανίας, δυναμικότητας 1.650 εκατ. δοχείων ετησίως.

Τα εργοστάσια του Λογκρόνο και της Σεβίλλης θα δώσουν τη δυνατότητα στην Hellas Can για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αγορών της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, συμπεριλαμβανομένων και των εξαγωγών στις γύρω περιοχές, κυρίως στη Βόρεια Αφρική.

Με αυτά τα εργοστάσια, συνολικής επένδυσης περίπου 102 εκατ. ευρώ, η Hellas Can εκτιμάται ότι θα κετέχει το 40% της αγοράς δοχείων αναψυκτικών στην Ιβηρική Χερσόνησο. Η εταιρεία διαθέτει, εκτός των νέων, τρεις ακόμη μονάδες παραγωγής δοχείων μπύρας και αναψυκτικών, τροφίμων και αεροζόλ στην Κόρινθο, την Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη.