Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2002 13:22

Στα υψηλότερα τριμήνου το ευρώ

ΣΤΑ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ επίπεδα των τελευταίων τριών μηνών αναρριχήθηκε κατά τις σημερινές συναλλαγές το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του δολαρίου.

Οι πιέσεις στο αμερικανικό νόμισμα αποδίδονται στη σημαντική χθεσινή πτώση των μετοχικών τιμών στη Wall Street http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/11/08/258240.htm , καθώς και στις έντονες ανησυχίες σχετικά με την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας μετά την απόφαση της Fed να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης.

Σημειώνεται ότι η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ μειώθηκε τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο, η καταναλωτική εμπιστοσύνη υποχώρησε τον περασμένο μήνα στο χαμηλότερο επίπεδο των εννέα ετών, ενώ τα μισθολόγια μειώθηκαν τόσο το Σεπτέμβριο όσο και τον Οκτώβριο.

Στις 13:09 (ώρα Ελλάδος), στην αγορά συναλλάγματος του Λονδίνου, το ευρώ ισοδυναμούσε με 1,070 δολάρια, ενώ νωρίτερα έφθασε μέχρι τα 1,0116 δολάρια, στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών. Η χθεσινή ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ήταν 1,0013 δολάρια ανά ευρώ.