Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2010 14:54

Θεσσαλονίκη: Επανεξετάζεται αίτημα δρομολόγησης πλοίου για Σποράδες

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να επανεξεταστεί η πρόταση της Nel Lines για τη δρομολόγηση του επιβατηγού - οχηματαγωγού πλοίου «Αλκυόνη» στη γραμμή Θεσσαλονίκη, Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο και Βόλο, δύο φορές την εβδομάδα από την 1η Ιουλίου και έως τα τέλη Αυγούστου.

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να επανεξεταστεί, από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, η πρόταση της Nel Lines για τη δρομολόγηση του επιβατηγού - οχηματαγωγού πλοίου «Αλκυόνη» στη γραμμή Θεσσαλονίκη, Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο και Βόλο, δύο φορές την εβδομάδα και για το χρονικό διάστημα από την 1η Ιουλίου και μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Το πλοίο, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος της εταιρείας Λύσανδρος Τσιλίδης, έχει 1.100 θέσεις επιβατών και 1.150 ΙΧ αυτοκινήτων. Πρόθεση της επιχείρησης - πρόσθεσε - είναι η διατήρηση της γραμμής και τα επόμενα χρόνια, έτσι ώστε οι Βορειοελλαδίτες να έχουν τη δυνατότητα να αποδράσουν χωρίς να ταλαιπωρηθούν, ούτε να προβούν σε «μεγάλα έξοδα».

Η διαδρομή Θεσσαλονίκη - Σκιάθος με το συγκεκριμένο πλοίο υπολογίζεται σε 4 ώρες και 25 λεπτά. Χρειάζονται, επίσης άλλα 45 λεπτά της ώρας για τη μετάβαση στη Σκόπελο και από εκεί 25 λεπτά για την Αλόννησο. Στη συνέχεια απαιτείται μία ώρα και 45 λεπτά για Βόλο.

Εξάλλου, από τις 10 Ιουλίου και μέχρι το τέλος Αυγούστου, το πλοίο «Μυτιλήνη» θα εκτελεί άλλο ένα δρομολόγιο την εβδομάδα από τη Θεσσαλονίκη για Λήμνο και Μυτιλήνη, κάθε Σάββατο προς Κυριακή, στη μία μετά τα μεσάνυχτα.

Ήδη εκτελούνται τρία ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τη Θεσσαλονίκη προς τα νησιά του Αιγαίου. Συγκεκριμένα, το «Θεόφιλος» κάθε Δευτέρα στις 7 το απόγευμα αναχωρεί για Λήμνο, Μυτιλήνη, Χίο και Βαθύ Σάμου, το «Λίσσος» αποπλέει στη μία μετά μεσάνυχτα της Παρασκευής προς Σάββατο για Λήμνο, Μυτιλήνη και Χίο και το «Διαγόρας», κάθε Παρασκευή στις 8 το βράδυ ξεκινά το «ταξίδι» του για Σιγρί Λέσβου, Χίο, Καρλόβασι Σάμου, Κάλυμνο, Κω και Ρόδο.

Πάντως, «μειωμένη έως και 40%, καταγράφεται η έκδοση εισιτηρίων, έναντι της αντίστοιχης περσινής χρονιάς», σύμφωνα με τον τουριστικό πράκτορα Βλαδίμηρος Καραχαρίση, που είναι και ο επικεφαλής του τομέα ακτοπλοΐας στο Σωματείο Ναυτιλιακών Πρακτόρων Θεσσαλονίκης.