Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2010 21:11

Πρόταση Κ. Μίχαλου για προειδοποίηση απόλυσης - αποζημίωση

Βολές κατά εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, υποστηρίζοντας πως κατακεραυνώνουν την προσπάθεια που γίνεται για την αναμόρφωση του εργασιακού:

«Εκφράζουν απόψεις, που όταν τις ακούνε οι άλλοι επιχειρηματίες, αναρωτιούνται αν ακούνε καλά. Αυτοί οι λίγοι επιχειρηματίες που δήθεν έχουν ενδυθεί με τη φόρμα του εργαζομένου, είναι αυτοί οι λίγοι ισχυροί που συνήθως καταπατούν τα δικαιώματα τους. Γιατί στη συνέχεια, αυτοί οι λίγοι ισχυροί που εμφανίζονται ως εργατοπατέρες, θα αλώσουν πλήρως την ελληνική αγορά, αφού θα έχουν βγάλει από την μέση και τις εναπομείνασες μικρές ελληνικές επιχειρήσεις».

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ πρότεινε να υπάρξει ένα μικρό χρονικό διάστημα προειδοποίησης για τις απολύσεις, διάρκειας ενός έως δύο μηνών, χωρίς όμως να επηρεάζεται το ύψος των αποζημιώσεων, το οποίο να οριστεί στο μέσο όρο των ισχυουσών σήμερα αποζημιώσεων, με ή χωρίς προειδοποίηση.

Για το ασφαλιστικό ο κ. Μίχαλος ανέφερε ότι τα μέτρα που προτείνονται δεν υποστηρίζονται από μια ολοκληρωμένη αναλογιστική μελέτη και δεν αρκούν για να λύσουν συνολικά το πρόβλημα.

Τέλος άσκησε συνολική κριτική στο πολιτικό σύστημα λέγοντας ότι τις εύκολες λύσεις φρόντισε δυστυχώς να τις εξαντλήσει το πολιτικό σύστημα της χώρας μας, τις προηγούμενες τρεις δεκαετίες: «Όταν η οικονομία μας βρισκόταν σε τροχιά ανάπτυξης και οι διεθνείς συνθήκες ήταν ομαλές, δεν τολμήσαμε να προχωρήσουμε στις ριζικές τομές που είχε ανάγκη ο τόπος. Με αποτέλεσμα να αναγκαζόμαστε να το κάνουμε σήμερα, υπό την απειλή της χρεοκοπίας, υπό την πίεση των δανειστών μας και σε μια περίοδο, όπου οι αντοχές της κοινωνίας εξαντλούνται καθημερινά».