Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2010 10:04

FT: Ενδιαφέρον Κατάρ για ποσοστό 5-7% στην ΕΤΕ

Σε συνομιλίες για την εξαγορά στρατηγικού ποσοστού στην Εθνική Τράπεζα βρίσκεται η Επενδυτική Αρχή του Κατάρ, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα στους Financial Times. Το επενδυτικό «όχημα» του Κατάρ ενδιαφέρεται για ποσοστό 5-7% στην ΕΤΕ.

Σε συνομιλίες για την εξαγορά στρατηγικού ποσοστού στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος βρίσκεται η Επενδυτική Αρχή του Κατάρ (QIA), σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα στους Financial Times.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα επικαλούμενη άτομα προσκείμενα στις συζητήσεις, το επενδυτικό «όχημα» του Κατάρ, μέσω της μονάδας Qatar Holding, ενδιαφέρεται να αποκτήσει ποσοστό 5-7% στην ΕΤΕ έναντι τιμήματος περίπου 250 εκατ. ευρώ.

«Η εξαγορά αυτή θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, το οποίο βρίσκεται υπό πίεση εξαιτίας της κρίσης χρέους στη χώρα», αναφέρουν οι FT.

Στις συνομιλίες εμπλέκεται και η Morgan Stanley, η οποία ωστόσο αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα, όπως και η QIA. Στελέχη της ΕΤΕ δεν ήταν άμεσα διαθέσιμα να κάνουν κάποιο σχόλιο.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου απηύθυνε έκκληση στις ελληνικές τράπεζες να ενώσουν τις δυνάμεις τους, τονίζοντας πως ο κλάδος πρέπει να κάνει «στρατηγικές επιλογές αναδιάρθρωσης» προκειμένου να παραμείνει ανταγωνιστικός.

Σημειώνεται ότι η Επενδυτική Αρχή του Κατάρ κατέχει ήδη ποσοστό 4% στην Alpha Bank.