Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 05 Ιουλίου 2010 12:04

Υποχωρεί το ευρώ έναντι του δολαρίου

Υποχωρεί σήμερα το ευρώ από το υψηλό έξι εβδομάδων έναντι του δολαρίου εν μέσω εκτιμήσεων ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα διατηρήσει, αυτή την εβδομάδα, αμετάβλητα τα επιτόκια στο ιστορικό χαμηλό του 1%.

Υποχωρεί σήμερα το ευρώ από το υψηλό έξι εβδομάδων έναντι του δολαρίου εν μέσω εκτιμήσεων ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα διατηρήσει, αυτή την εβδομάδα, αμετάβλητα τα επιτόκια στο ιστορικό χαμηλό του 1%.

Σύμφωνα με τους οικονομολόγους, η κεντρική τράπεζα της ευρωζώνης θα διατηρήσει αμετάβλητο το κόστος δανεισμού στη συνάντηση της 8ης Ιουλίου, δεδομένου ότι οι προσπάθειες μείωσης των εθνικών ελλειμμάτων περιορίζουν τους ρυθμούς ανάπτυξης στα κράτη-μέλη.

«Η οικονομία της ευρωζώνης δεν είναι αρκετά ισχυρή για να δικαιολογήσει μια αύξηση των επιτοκίων», παρατηρεί αναλυτής της Commerzbank, εκτιμώντας πως είναι απίθανο να καταγράψει άνοδο το ευρώ έναντι του δολαρίου βραχυπρόθεσμα.

Εν τω μεταξύ, το γιεν διαμορφωνόταν νωρίτερα κοντά στο υψηλό επτά μηνών έναντι του αμερικανικού νομίσματος εν αναμονή των στοιχείων για την επενδυτική εμπιστοσύνη στην Ε.Ε. και τον δείκτη υπηρεσιών στις ΗΠΑ.

Στις 11:59 (ώρα Ελλάδος), η ισοτιμία ευρώ / δολαρίου διαμορφωνόταν στα 1,2543 δολάρια, ενώ η ισοτιμία δολαρίου / γιεν διαμορφωνόταν στα 87,76 γιεν.