Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 05 Ιουλίου 2010 17:51

Χ.Α.: Αρνητικό ρεκόρ έτους ο τζίρος

Αρνητικό ρεκόρ έτους κατέγραψε στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας ο τζίρος στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τη συνολική αξία των συναλλαγών να ανέρχεται στα 38,16 εκατ. ευρώ. Οριακές απώλειες 0,07% για το γενικό δείκτη τιμών.

Αρνητικό ρεκόρ έτους κατέγραψε στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας ο τζίρος στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τη συνολική αξία των συναλλαγών να ανέρχεται στα 38,16 εκατ. ευρώ και το γενικό δείκτη τιμών να κλείνει στις 1.450,06 μονάδες, με οριακές απώλειες 0,07%.

«Το κλίμα ήταν πολύ υποτονικό, είχαμε τη συνεδρίαση με το

χαμηλότερο τζίρο στη χρονιά. Σε αυτό βέβαια συνέβαλε και το γεγονός

ότι η Wall Street ήταν σήμερα κλειστή», δήλωσε στο Reuters αναλυτής που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Πρόσθεσε δε ότι «υπάρχουν ανησυχίες και δισταγμός στην αγορά σχετικά με το αν η κυβέρνηση θα καταφέρει να εκτελέσει το πρόγραμμα σταθεροποίησης».

Πιο συγκεκριμένα, ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχώρησε κατά 0,19%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε κατά 0,42%. Σε αρνητικό έδαφος και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης, ο οποίος παρουσίασε πτώση 1,45%.

Σε ό,τι αφορά τους επιμέρους δείκτες, τα μεγαλύτερα κέρδη σημείωσαν οι δείκτες των Μέσων Ενημέρωσης (3,13%) και των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (2,99%). Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Χημικών (2,96%) και των Κατασκευών (2,08%).

Από το σύνολο των μετοχών που διακινήθηκαν 63 ενισχύθηκαν, 79 υποχώρησαν και 45 παρέμειναν αμετάβλητες.