Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 06 Ιουλίου 2010 10:33

Ανακάμπτουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Με άνοδο άνοιξαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ανακάμπτοντας από τα χαμηλά έξι εβδομάδων στα οποία έκλεισαν τη Δευτέρα. Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρίσκονται τα ορυχεία.

Με άνοδο άνοιξαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ανακάμπτοντας από τα χαμηλά έξι εβδομάδων στα οποία έκλεισαν τη Δευτέρα. Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρίσκονται τα ορυχεία ενώ και οι τραπεζικοί τίτλοι ανακτούν έδαφος.

Οι μετοχές της Rio Tinto ενισχύονται κατά 1,4%, της Xstrata κατά 1,7%, ενώ κέρδη 0,9% και 0,5%, αντίστοιχα, καταγράφουν οι τίτλοι των BNP Paribas και Banco Santander.

Στο επίκεντρο της προσοχής θα βρεθούν σήμερα τα “stress tests” στις ευρωπαϊκές τράπεζες, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν-Κλοντ Τρισέ θα συναντηθεί με εκπροσώπους των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών τραπεζών προκειμένου να συζητήσει για τα τεστ, ενόψει της δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων τους αργότερα αυτό τον μήνα.

Στις 10:10 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 σημείωνε άνοδο 0,6% στις 972,26 μονάδες.

Ανά την Ευρώπη, ο FTSE 100 στο Λονδίνο και ο Xetra DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύονταν κατά 0,5% και ο CAC 40 στο Παρίσι κατά 0,6%.