Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 06 Ιουλίου 2010 15:43

«Υγεία»: Σε λειτουργία το νέο νοσοκομείο στα Τίρανα

Ξεκίνησε να λειτουργεί από την 1η Ιουλίου το νέο νοσοκομείο του Ομίλου Υγεία στα Τίρανα, το HYGEIA HOSPITAL TIRANA. Σύμφωνα με τον Όμιλο, «το νέο νοσοκομείο αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση στον τομέα παροχής υπηρεσιών υγείας στην Αλβανία».

Ξεκίνησε να λειτουργεί από την 1η Ιουλίου 2010 το νέο νοσοκομείο του Ομίλου Υγεία στα Τίρανα, το HYGEIA HOSPITAL TIRANA.

Το νοσοκομείο έχει αρχική δυναμικότητα περίπου 120 κλινών και διαθέτει Γενικό Νοσοκομείο, Παιδιατρική Κλινική και Μαιευτική κλινική. Σε πλήρη ανάπτυξη θα διαθέτει 220 κλίνες, 12 χειρουργικές αίθουσες, 5 αίθουσες τοκετών, 16 κλίνες Μ.Ε.Θ.

Οι εγκαταστάσεις του HYGEIA HOSPITAL TIRANA αναπτύσσονται σε πολυώροφο κτίριο, συνολικής επιφάνειας 25.129τ.μ., σε οικόπεδο 13.000τ.μ. στην περιοχή Kashar των Τιράνων με εύκολη πρόσβαση καθώς περιβάλλεται από τις Εθνικές Οδούς SH2 και SH1/E762, οι οποίες συνδέουν την πρωτεύουσα της Αλβανίας με το Δυρράχιο και την Βόρεια Αλβανία.

Σε ανακοίνωσή του ο Όμιλος επισημαίνει ότι «το νέο νοσοκομείο αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση (περίπου € 60 εκατ.) στον τομέα παροχής υπηρεσιών υγείας στην Αλβανία, εξοπλισμένο με τεχνολογία αιχμής και αναμένεται να αποτελέσει πρότυπο αναφοράς για όλη την περιοχή της Νοτιανατολικής Ευρώπης, παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας όχι μόνο στην Αλβανία, αλλά και στις γειτονικές χώρες όπως την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, το Κόσσοβο και το Μαυροβούνιο».