Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 13 Ιουλίου 2010 11:41

Θετικό κλίμα στο Χ.Α.

Θετικό είναι σήμερα το κλίμα στο ΧΑ, μετά τη μεγαλύτερη της επιδιωκόμενης μείωση του ελλείμματος στο πρώτο εξάμηνο και τα εύσημα των Βρυξελλών για την πορεία υλοποίησης του ελληνικού προγράμματος.

Θετικό είναι σήμερα το κλίμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά τη μεγαλύτερη της επιδιωκόμενης μείωση του ελλείμματος στο πρώτο εξάμηνο και τα εύσημα των Βρυξελλών για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας.

«Αναμένουμε θετικό άνοιγμα στην εγχώρια αγορά μετά την ανακοίνωση δημοσιονομικού ελλείμματος καλύτερου του στόχου για το εξάμηνο», ανέφερε η Proton Bank στο πρωινό της σχόλιο.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε χθες μείωση του ελλείμματος του κρατικού προϋπολογισμού κατά 46% το πρώτο εξάμηνο σε ετήσια βάση, με την δραστική μείωση των δαπανών να υπερσκελίζει την υστέρηση των εσόδων έναντι του ετήσιου στόχου.

Αυτή την ώρα (11:39), ο γενικός δείκτης τιμών ενισχύεται κατά 0,6% στις 1.536,71 μονάδες, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 16,08 εκατομμύρια ευρώ.

Μικτές είναι οι τάσεις στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, με τις τράπεζες να κερδίζουν 0,8%. Κέρδη άνω του 2% καταγράφουν οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου και της Τιτάν.

Από τις υπό διαπραγμάτευση μετοχές, οι 42 σημειώνουν άνοδο, οι 33 υποχωρούν και οι 18 παραμένουν αμετάβλητες.

Η προσοχή θα στραφεί αργότερα στη δημοπρασία εντόκων γραμματίων του Δημοσίου 6μηνης διάρκειας.