Οικονομία & Αγορές
Σάββατο, 17 Ιουλίου 2010 10:21

Επισκόπηση Οικονομικού Τύπου

Τα πρωτοσέλιδα του οικονομικού Τύπου.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Θετική υποδοχή της πρότασης Σάλλα για ATEbank και Ταμιευρήτιο. Η αγορά σε αναμονή των επόμενων κινήσεων. ".

"Εξυπνη κίνηση με επιχειρηματική λογική για την Τράπεζα Πειραιώς και, παράλληλα, καταλύτης για το τραπεζικό σύστημα. Με αυτό τον τρόπο αποτιμά η τραπεζική αγορά και οι αναλυτές την πρόταση του Μιχάλη Σάλλα για εξαγορά της ATEbank και του Ταχυδρομικού Ταμιευρητίου. Την ίδια στιγμή καταγράφονται οι δυσκολίες που εμπεριέχει το εγχείρημα με αποτέλεσμα οι άλλοι «παίκτες» της αγοράς να παραμένουν σε εγρήγορση χωρίς να αντιδρούν", γράφει σήμερα η «Ν».

ΕΞΠΡΕΣ: "Αποτίμηση συμμετοχών Δημοσίου στις τράπεζες".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "στην αξιολόγηση της πρότασης της Τράπεζας Πειραιώς για την ταυτόχρονη εξαγορά ΑΤΕ και Τ.Τ. στρέφεται πλέον το ενδιαφέρον του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου να συναντάται χθες με τους επικεφαλής των δύο κρατικών τραπεζών και τον διοικητή της ΤτΕ".

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Αφύπνιση στην οικονομία. Φώτα ελπίδας στην ομίχλη της ύφεσης και της ανεργίας. Μηνύματα αισιοδοξίας από τρία μέτωπα".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σταδιακή μεταβολή των ξένων υπέρ της χώρας, καθώς εδραιώνεται η βεβαιότητα υλοποίησης των διαρθρωτικών αλλαγών. Η έκθεση του ΔΝΤ επισημαίνει την ταχύτητα προώθησης των αλλαγών στην Ελλάδα, ενώ ο επικεφαλής αναλυτής του οίκου αξιολόγησης Fitch διατυπώνει θετικά σχόλια με επιμέρους ενστάσεις".

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ: "Ολική ανατροπή σε οικονομία και πολιτική. Η πρόταση Σάλλα για εξαγορά ΑΤΕ και Τ.Τ. δρομολογεί ευρύτερες ανακατατάξεις".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "εντός Αυγούστου η κυβέρνηση πρόκειται να απαντήσει στην πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς για εξαγορά της ΑΤΕ και του Τ.Τ. και αφού προηγουμένως ερευνήσει ενδελεχώς τα τυχόν τεχνικά και νομικά προβλήματα. Η πιθανολογούμενη θετική απόφαση θα ενισχύσει το κλίμα αισιοδοξίας και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ισχυροποίησης του τραπεζικού συστήματος".