Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2002 12:44

Despec : Αύξηση του κύκλου εργασιών το εννεάμηνο

Αύξηση κύκλου εργασιών κατά 29,1% και υπερδεκαπλασιασμό κερδών πέτυχε η Despec Πολυμέσα στο πρώτο εννεάμηνο του 2002.

Ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε 5,607 εκατ. ευρώ έναντι 4,342 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2001, ενώ τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 165.385 ευρώ από 15.051 ευρώ.

Η αύξηση της κερδοφορίας οφείλεται κυρίως στην βελτίωση του περιθωρίου του μεικτού αποτελέσματος εκμετάλλευσης κατά 3,5 ποσοστιαίες μονάδες στα επίπεδα του 19,15%. Το γεγονός αυτό αποτελεί συνέπεια της πολιτικής της εταιρείας για επικέντρωση σε προϊόντα υψηλότερης προστιθέμενης αξίας.

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, η πορεία των μεγεθών της Despec Πολυμέσα στο εννεάμηνο δεν είναι ενδεικτική του συνόλου της χρήσης δεδομένου ότι λόγω της φύσης των προϊόντων της μεγάλο μέρος των πωλήσεων και των κερδών της κάθε χρήσης πραγματοποιείται κατά το τελευταίο τρίμηνο.

Στο πλαίσιο της πολιτικής ενίσχυσης των μεριδίων αγοράς της μέσω της παροχής μεγαλύτερης ποικιλίας προϊόντων και λύσεων, η Despec Πολυμέσα προχώρησε στη σύναψη νέων συμφωνιών αποκλειστικής διανομής ψυχαγωγικών τίτλων για προσωπικούς υπολογιστές και κονσόλες videogames, με τις εταιρείες JOWOOD, NOVALOGIC, ARXEL TRIBE, METRO 3D και LSP.

Τα προϊόντα των εταιρειών αυτών βρίσκονται στην αιχμή της τεχνολογίας και συμπληρώνουν τη μεγάλη γκάμα ψυχαγωγικών τίτλων που διαθέτει η Despec Πολυμέσα, ενισχύοντας περαιτέρω την ηγετική θέση που κατέχει στον ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο της οικιακής ψυχαγωγίας στην Ελλάδα.