Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2002 12:49

Σημαντική άνοδος στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης

ΕΝΤΟΝΑ ανοδικές τάσεις επικρατούν αυτή την ώρα στη χρηματιστηριακή αγορά της Φρανκφούρτης με πρωταγωνιστές τους κλάδους ασφαλειών και τηλεπικοινωνιών.

Ο δείκτης Xetra DAX ενισχύεται κατά 1,73% και έχει φθάσει τις 3.119 μονάδες, κοντά στο υψηλότερο επίπεδο της ημέρας. Σημειώνεται ότι κατά την πρώτη ώρα των συναλλαγών ο εν λόγω δείκτης κατέγραφε απώλειες και υποχώρησε μέχρι τις 3.053,72 μονάδες που είναι το χαμηλότερο επίπεδο της συνεδρίασης.

Η μεταστροφή του κλίματος αποδίδεται κυρίως στην εκτίμηση της διοίκησης της Allianz ότι αναμένεται βελτίωση των συνθηκών στην ασφαλιστική αγορά. Νωρίτερα, ο γερμανικός ασφαλιστικός όμιλος ανακοίνωσε ότι στο τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους εμφάνισε ζημία ύψους 2,5 δισεκ. ευρώ http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/11/14/259821.htm . Η μετοχική τιμή της Allianz ενισχύεται αυτή την ώρα κατά 5,46%.

Ανοδο άνω του 5% σημειώνει επίσης ο τίτλος της Siemens, ενώ κέρδη καταγράφει και η μετοχή της Deutsche Telekom. Σήμερα, ανακοινώθηκε και επισήμως ότι νέος διευθύνων σύμβουλος της τελευταίας αναλαμβάνει ο κ. Κάι-Ούβε Ρίκε στη θέση του Χέλμουτ Σίλερ. Η Deutsche Telekom θα ανακοινώσει τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο του 2002 στις 13:00. H μετοχική της τιμή ενισχύεται αυτή την ώρα κατά 1,96%.

Αξιόλογα κέρδη (2,97%) καταγράφει και μετοχή της θυγατρικής της εταιρείας T-Online, η οποία χθες αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις της για την κερδοφορίας της στο σύνολο της τρέχουσας χρήσης.

Παράλληλα, ανακοίνωσε οικονομικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών. Πιο συγκεκριμένα, τα έσοδα της T-Online -της μεγαλύτερης εταιρείας υπηρεσιών Διαδικτύου στην Ευρώπη- ανήλθαν σε 383 εκ. ευρώ στο τρίμηνο μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, έναντι εσόδων ύψους 270 εκ. ευρώ του αντίστοιχου περσινού τριμήνου.

Η πελατειακή βάση της εταιρείας ανέρχεται σε 11,85 εκ. συνδρομητές. Εξάλλου, εκπρόσωπος της Deutsche Telekom διευκρίνισε πως ο γερμανικός όμιλος δεν εξετάζει την πώληση της αμερικανικής θυγατρικής, T-Mobile USA.

Στον αντίποδα, ισχυρές πιέσεις δέχεται η μετοχή της εταιρείας Linde, η οποία ανακοίνωσε ότι αναμένει μείωση της κερδοφορίας της στο σύνολο της τρέχουσας χρήσης. Η μετοχή της τιμή υποχωρεί κατά 4,51%.