Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 20 Ιουλίου 2010 10:53

ΓΣΕΒΕΕ: Θετική η πρόταση Νικητιάδη για το all inclusive

Θετική χαρακτηρίζει η ΓΣΕΒΕΕ την πρόταση του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Νικητιάδη για μοριοδότηση των ξενοδοχειακών μονάδων που δεν θα έχουν υπηρεσίες «all inclusive» για μία πενταετία.

Θετική χαρακτηρίζει η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) την πρόταση του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Νικητιάδη για μοριοδότηση των ξενοδοχειακών μονάδων στον αναπτυξιακό Νόμο, τα οποία για μια πενταετία δεν θα έχουν υπηρεσίες «all inclusive».

«Χρειάζονται τα “καλά” ξενοδοχεία, όχι όμως εν μέσω ενός “ερημοποιημένου” επιχειρηματικά, πολιτιστικά και σε επίπεδο υποδομών τοπικού περιβάλλοντος», εκτιμά η ΓΣΕΒΕΕ τονίζοντας την ανάγκη «διάχυσης του τουριστικού εισοδήματος όσο δυνατόν ευρύτερα, ώστε να υπάρχει και “πέριξ” του καλού ξενοδοχείου ανάπτυξη». «Ο επισκέπτης πρέπει να έχει την δυνατότητα της επιλογής για το εισόδημα που θα καταναλώσει, εντός ή εκτός ξενοδοχείου. Και αυτή η επιλογή φαλκιδεύεται, με την τακτική του “all inclusive”», υποστηρίζει η Συνομοσπονδία.

Για το λόγο αυτό, κρίνει ως σημαντική πολιτικά και οικονομικά την πρωτοβουλία του υφυπουργού για επιπλέον μοριοδότηση των αναπτυξιακών σχεδίων των ξενοδοχείων, που δεσμεύονται για μια πενταετία να λειτουργούν χωρίς υπηρεσίες «all inclusive», «χωρίς δηλαδή αποκλεισμούς, αλλά με πριμοδότηση», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει.