Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2010 10:28

Ανοδος στις ευρωπαϊκές αγορές

Ανοδικές τάσεις καταγράφονται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με αιχμή τον τεχνολογικό κλάδο, καθώς τα ισχυρά αποτελέσματα της Apple βελτίωσαν το κλίμα και ενέτειναν την αισιοδοξία για τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου.

Ανοδικές τάσεις καταγράφονται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με αιχμή τον τεχνολογικό κλάδο, καθώς τα ισχυρά αποτελέσματα της Apple βελτίωσαν το κλίμα και ενέτειναν την αισιοδοξία για καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα το δεύτερο τρίμηνο.

«Μέχρι στιγμής όλα πάνε καλά, ωστόσο η έμφαση θα εστιαστεί σταδιακά στους στόχους για το τρίτο τρίμηνο», σχολίασε αναλυτής της NCB Stockbrokers στο Δουβλίνο.

Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος είναι οι τεχνολογικοί τίτλοι, με τις μετοχές των Nokia, Ericsson, ARM Holdings και Logitech να ενισχύονται από 1,1% έως 1,8%.

Στις 10:07 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 σημείωνε άνοδο 0,9% στις 1.015,59 μονάδες, έχοντας κλείσει σχεδόν αμετάβλητος στη χθεσινή συνεδρίαση.

Ανά την Ευρώπη, ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχυόταν κατά 1%, ο Xetra DAX στη Φρανκφούρτη κατά 0,9% και ο CAC 40 στο Παρίσι κατά 1,1%.