Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2010 14:49

Υποχωρεί το ευρώ έναντι του δολαρίου

Πτώση σημειώνει το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς τα απογοητευτικά αποτελέσματα της δημοπρασίας ομολόγων στην Ισπανία αναζωπύρωσαν τις ανησυχίες για τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο.

Πτώση σημειώνει το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς τα απογοητευτικά αποτελέσματα της δημοπρασίας ομολόγων στην Ισπανία αναζωπύρωσαν τις ανησυχίες για τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο ενόψει της δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων των τεστ αντοχής την Παρασκευή.

Η Πορτογαλία άντλησε 1,25 δισ. ευρώ από τη δημοπρασία ετήσιων εντόκων γραμματίων, ωστόσο το επιτόκιο υπερδιπλασιάστηκε σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση ενώ το ποσοστό κάλυψης της έκδοσης ήταν πολύ χαμηλότερο.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της δημοπρασίας, το ευρώ υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των συνεδρίασης, με τους επενδυτές να αποκομίζουν τα κέρδη που είχε καταγράψει νωρίτερα το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα.

Στις 14:39 ώρα Ελλάδας, η ισοτιμία ευρώ / δολαρίου διαμορφωνόταν στα 1,2817 δολάρια και η ισοτιμία δολαρίου / γιεν στα 86,95 γιεν.

Το βλέμμα των επενδυτών είναι στραμμένο στην ομιλία του διοικητή της Φέντεραλ Ριζέρβ Μπεν Μπερνάνκι αργότερα εντός της ημέρας.