Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2010 15:38

Ε.Ε.: Επέκταση των τραπεζικών ενισχύσεων σε Ισπανία, Πορτογαλία

Την επέκταση των μέτρων της Ισπανίας και της Πορτογαλίας για τη διάσωση τραπεζών τους που αντιμετωπίζουν χρηματοπιστωτικά προβλήματα, ενέκρινε σήμερα η Ε. Επιτροπή. Δεν σχετίζεται η απόφαση με τα τεστ αντοχής, διευκρίνισε εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Την επέκταση των μέτρων της Ισπανίας και της Πορτογαλίας για τη διάσωση τραπεζών τους που αντιμετωπίζουν χρηματοπιστωτικά προβλήματα, ενέκρινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, λίγες ώρες προτού δοθούν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής στα οποία υποβλήθηκαν τράπεζες της ΕΕ.

Η Επιτροπή «επέκτεινε έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2010 την έγκρισή της (...) για τα ισπανικά μέτρα ανακεφαλοποίησης υπέρ του τραπεζικού τομέα», αναφέρεται σε ανακοίνωση του εκτελεστικού οργάνου της ΕΕ.

Η Κομισιόν ενέκρινε επίσης την επέκταση των πορτογαλικών μέτρων τραπεζικών εγγυήσεων και ένα παράλληλο σύστημα για ανακεφαλαιοποίηση, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Εκπρόσωπος της Κομισιόν διευκρίνισε πάντως ότι η απόφαση αυτή δεν σχετίζεται με τη σημερινή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των τεστ αντοχής. «Η επιλογή του χρόνου για αυτό δεν σχετίζεται σε καμία περίπτωση με τη δημοσιοποίηση των stress tests αργότερα σήμερα», δήλωσε ο Τζόνοθαν Τοντ.

Τα τεστ αντοχής για το σύνολο των ευρωπαϊκών τραπεζών αναμένεται να δημοσιοποιηθούν στις 19:00 (ώρα Ελλάδας) από την Επιτροπή Ευρωπαϊκών Αρχών Τραπεζικής Εποπτείας (CEBS).