Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2010 15:47

Στη Βουλή η τροπολογία για το μπλόκο στις αυξήσεις μέσω διαιτησίας

Κατατέθηκε στη Βουλή η αναμενόμενη τροπολογία του υπουργείου Εργασίας, με την οποία θα ακυρώνονται αυτοδικαίως όσες διαιτητικές αποφάσεις χορηγήσουν αυξήσεις πάνω από τις προβλεπόμενες στην εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας.

Κατατέθηκε στη Βουλή η αναμενόμενη τροπολογία του υπουργείου Εργασίας, με την οποία θα ακυρώνονται αυτοδικαίως όσες διαιτητικές αποφάσεις χορηγήσουν αυξήσεις πάνω από τις προβλεπόμενες στην εθνική γενική συλλογική σύμβαση εργασίας.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι αποφάσεις, που έχουν εκδοθεί μετά την ημερομηνία ισχύος του νόμου προσαρμογής στο Μνημόνιο (6/5/2010) και δίνουν αυξήσεις σαν τις παραπάνω, υπόκεινται σε έφεση εντός 15 ημερών, είτε εκ μέρους των μερών, που συμμετείχαν στην εκάστοτε συλλογική διαφορά, είτε εκ μέρους του ίδιου του υπουργού Εργασίας, ενώπιον των διαιτητών του ΟΜΕΔ.

ΝΔ: Νομοθετικό πραξικόπημα

«Με πρωτοφανή αυταρχισμό απέναντι στη λειτουργία του πολιτεύματος, έρχεται με ”νομοθετικό πραξικόπημα” και παρεμβαίνει ωμά στην ελεύθερη οικονομία της Αγοράς και, παράλληλα, καταλύει τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, ακόμη και όταν έχει επέλθει συμφωνία» σχολίασε από πλευράς ΝΔ ο αρμόδιος τομεάρχης Ιωάννης Βρούτσης.

«Η τροπολογία αυτή παραβιάζει την κοινή λογική και βρίσκει απέναντί της ολόκληρη την κοινωνία» πρόσθεσε.