Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2002 07:02

Ασιατικά Χρηματιστήρια

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ιαπωνικές μετοχές οδηγώντας τους κύριους δείκτες στα χαμηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα περίπου δύο δεκαετιών. Οι μετοχές των τραπεζών UFJ Holdings Inc. και Mizuho Holdings Inc. σημείωναν τις μεγαλύτερες απώλειες.

Ο δείκτης Nikkei έχανε ποσοστό 2,2% φθάνοντας στις 8.316,25 μονάδες και στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο του 1983 στη 1 μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Και ο δείκτης Topix υποχωρούσε κατά 2,2% φθάνοντας στις 821,12 μονάδες, φθάνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 1984. Οι μετοχές των τραπεζών αποτελούσαν το 10% των συνολικών απωλειών του δείκτη. Είναι η δεύτερη φορά που ο Topix υποχωρεί στα χαμηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα 18 ετών μέσα σε τρεις ημέρες.

Στις άλλες αγορές της Ασίας, στη Σιγκαπούρη ο δείκτης Straits Times έχανε ποσοστό 1,3% μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης η οποία αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψή της για την οικονομική ανάπτυξη. Στη Ν. Κορέα ο Kospi υποχωρούσε κατά 1%, με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνουν οι μετοχές της SK Telecom Co.

Ολοι οι δείκτες στην περιφέρεια κινούντο πτωτικά, εκτός από τον δείκτη στο Χογκ Κογκ, τη Ν. Ζηλανδία και την Ινδία.