Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 02 Αυγούστου 2010 05:25

Ασιατικά Χρηματιστήρια

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές διευρύνοντας τα κέρδη του για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα, καθώς εταιρείας από την Honda Motor Co. έως την Hyundai Mobis Co. ανακοίνωσαν υψηλότερα των προβλέψεων κέρδη.

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές διευρύνοντας τα κέρδη του για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα, καθώς εταιρείας από την Honda Motor Co. έως την Hyundai Mobis Co. ανακοίνωσαν υψηλότερα των προβλέψεων κέρδη.

Οι μετοχές της Honda, της δεύτερης σε μέγεθος ιαπωνικής τράπεζας, ισχυροποιήθηκαν 3,8% και οι μετοχές της Hitachi Ltd., της τρίτης μεγαλύτερης ιαπωνικής εταιρείας από πλευράς πωλήσεων σημείωσαν άνοδο 2,8% στο Τόκιο μετά την προς τα πάνω αναθεώρηση των προβλέψεών της. Οι μετοχές της Hyundai Mobis Co., της μεγαλύτερης νοτιοκορεατικής βιομηχανίας κατασκευής μερών αυτοκινήτων, αναρριχήθηκαν 5,9% στη Σεούλ μετά την ισχυροποίηση των κερδών της. Ανοδο 1,2% σημείωσαν στο Σύδνεϋ οι μετοχές της James Hardie Industries SE, μετά την αύξηση του δείκτη εμπιστοσύνης καταναλωτή στις ΗΠΑ, περισσότερο από ό,τι αναμενόταν.

Ο MSCI Asia Pacific Index ισχυροποιήθηκε 1% φθάνοντας στις 120,32 μονάδες στις 10:25 π.μ. στο Τόκιο, με έξι μετοχές να σημειώνουν κέρδη σε κάθε μία που σημείωνε απώλειες. Ο περιφερειακός δείκτης σημείωσε την εβδομάδα που πέρασε άνοδο 1,4% και 5,6% τον Ιούλιο, ενώ υποχώρησε 6,8% από τα υψηλότερα επίπεδα του έτους στα οποία αναρριχήθηκε στις 15 Απριλίου εν μέσω ανησυχιών ότι η κρίση χρέους στην Ευρώπη και τα μέτρα στην Κίνα για περιορισμό των τιμών ακινήτων θα βλάψουν την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 και στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi σημείωσαν και οι δύο άνοδο 1,2%. Στην Αυστραλία ο SP/ASX 200 Index ισχυροποιήθηκε 0,9% καθώς έκθεση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα στην πρωτεύουσα της χώρας, Καμπέρα, από το Australian Industry Group και την PricewaterhouseCoopers έδειξαν αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής τον Ιούλιο.

Στις 30 Ιουλίου στις ΗΠΑ ο δείκτης Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση μετά τις εκθέσεις που έδειξαν μεγαλύτερη των εκτιμήσεων καταναλωτική εμπιστοσύνη και επιχειρηματική δραστηριότητα και χαμηλότερη των προβλέψεων οικονομική ανάπτυξη.

Το Australian Industry Group και η PricewaterhouseCoopers είπα σήμερα ότι ο δείκτης του για τις επιδόσεις της βιομηχανίας αυξήθηκε 1,5 μονάδες στο 54,4, σημειώνοντας αύξηση για έβδομο συνεχόμενο μήνα.