Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 04 Αυγούστου 2010 15:11

Time Warner: Κέρδη που ξεπέρασαν τις προσδοκίες

ις προβλέψεις της για την κερδοφορία του δεύτερου τριμήνου ξεπέρασε η Time Warner Inc χάρη στην αύξηση των εσόδων της με τον υψηλότερο ρυθμό των τελευταίων δύο ετών, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση.

Τις προβλέψεις της για την κερδοφορία του δεύτερου τριμήνου ξεπέρασε η Time Warner Inc χάρη στην αύξηση των εσόδων της με τον υψηλότερο ρυθμό των τελευταίων δύο ετών, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση.

Ο κολοσσός των μέσων μαζικής ενημέρωσης ανακοίνωσε αύξηση των κερδών του στα 562 εκατ. δολάρια, έναντι 524 εκατ. δολαρίων που είχε σημειώσει την αντίστοιχη περίοδο του περσινού έτους. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα της Thomson Reuters είχαν προβλέψει κέρδη 45 σεντ ανά μετοχή, αντί για 50 σεντ που κατέγραψε η εταιρεία.

Και σε επίπεδο εσόδων, όμως, η Time Warner κατόρθωσε να ξεπεράσει της προσδοκίες της αγοράς, ανακοινώνοντας αύξηση της τάξης του 8% με τα συνολικά έσοδα να διαμορφώνονται στα 6,4 δισ. δολάρια –έναντι των εκτιμήσεων για 6,2 δισ. δολάρια.

Ο βραχίονας του ομίλου που ασχολείται με την ψυχαγωγία και τον κινηματογράφο –και περιλαμβάνει την Warner Brothers– σημείωσε έσοδα 2,5 δισ. δολαρίων χάρη στις εισπράξεις από τις πολύκροτες ταινίες «Τιτανομαχία» και «Sex and the City 2».

Σταθερά παρέμειναν τα έσοδα από τα περιοδικά People και Time, τα οποία ανήλθαν στα 919 εκατ. δολάρια.