Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 10 Αυγούστου 2010 12:41

ΣΥΡΙΖΑ: Διπλό σοκ από τα μέτρα της κυβέρνησης

Για παταγώδη αποτυχία του «κατεδαφιστικού προγράμματος που εφαρμόζουν κυβέρνηση-τρόϊκα», κάνει λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνης, σχολιάζοντας τις πληροφορίες περί μείωσης του ΑΕΠ κατά 3,5% το β' τρίμηνο, τη μείωση των εσόδων τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο και τα αρνητικά στοιχεία για τους τομείς της οικοδομής και της βιομηχανίας.

«Ζούμε την πλήρη, συνολική και παταγώδη αποτυχία του κατεδαφιστικού προγράμματος, που εφαρμόζουν κυβέρνηση-τρόϊκα στο «πειραματόζωο» που έχει καταντήσει η χώρα μας», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, σχολιάζοντας τις πληροφορίες περί μείωσης του ΑΕΠ κατά 3,5% το δεύτερο τρίμηνο (σ.σ. τα στοιχεία αναμένονται την Πέμπτη), τη μείωση των εσόδων τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο και τα αρνητικά στοιχεία για τους τομείς της οικοδομής και της βιομηχανίας.

Όπως επισημαίνει ο κ. Λαφαζάνης, «τα μέτρα “σφαγείου” κυβέρνησης-τρόϊκας δεν έχουν οδηγήσει μόνο στη λεηλασία λαϊκών εισοδημάτων και εργασιακών δικαιωμάτων αλλά και έχουν επιφέρει ένα διπλό οικονομικό “σοκ”! Ένα διπλό “σοκ” που από τη μια αφορά στη μεγάλη μείωση, παρά τη φορολογική επιδρομή, των εσόδων του προϋπολογισμού και τον βέβαιο, πλέον, δημοσιονομικό εκτροχιασμό και από την άλλη στην κατάρρευση της πραγματικής οικονομίας, με το βάθεμα της ύφεσης και τη διάλυση, σχεδόν, της παραγωγικής βάσης».

«Τα μέτρα κυβέρνησης-τρόϊκας, παραδίδοντας τη χώρα στο έλεος των πιστωτών, των τραπεζών και του διεθνούς χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, την μετατρέπουν σε οικονομική, παραγωγική και κοινωνική έρημο, με την ανεργία σε πρωτοφανή ύψη», καταλήγει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.