Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2002 19:35

Στα 4,6 εκατ. οι κάρτες πληρωμής Visa στο εξάμηνο

Ξεπερασαν τα 4,6 εκατομμύρια οι κάρτες πληρωμής Visa που κυκλοφορούσαν στο τέλος του πρώτου εξαμήνου στην χώρα μας, ενώ ο όγκος συναλλαγών ανήλθε στα 3,7 δισ. ευρώ, ενισχυμένος κατά 37% σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2001.

Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στην δημοσιότητα από την Visa Hellas, ο αριθμός των καρτών στο εξάμηνο αυξήθηκε κατά 35% έναντι του περυσινού διαστήματος.

Οι πιστωτικές κάρτες Visa έφθασαν τα 3,2 εκατομμύρια, ενώ οι χρεωστικές ήταν 1,4 εκατομμύρια.

Oπως επισήμαναν οι εκπρόσωποι της Visa Hellas, το χαμηλό ποσοστό χρήσης των καρτών, μόλις 10 συναλλαγές το χρόνο έναντι 50 στην Ευρώπη, αφήνει ευρύτατα περιθώρια ανάπτυξης.

Το μέλλον στην αγορά καρτών είναι η «έξυπνη» κάρτα με την τεχνολογία chip που παρέχει ασφάλεια στη χρήση, τόνισαν οι υπεύθυνοι της Visa Hellas. Ηδη κυκλοφορούν στην Ευρωπαϊκή Ενωση 31 εκ. «έξυπνες» κάρτες, ενώ στην Ελλάδα αναμένεται να κυκλοφορήσουν στο πρώτο εξάμηνο του 2003.

Νέα δεδομένα στις συναλλαγές μέσω διαδικτύου εισάγει η εφαρμογή του VbV. Πρόκειται για σύστημα που εγγυάται την ταυτότητα όλων των μερών στις συναλλαγές και με βάση το οποίο γίνεται αναβάθμιση των συστημάτων και των ελληνικών τραπεζών.