Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 20 Αυγούστου 2010 10:36

Ανακάμπτουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ανοδικά κινούνται οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, θέτοντας τέλος στην πτώση των δύο τελευταίων συνεδριάσεων η οποία είχε πυροδοτηθεί από τα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ.

Ανοδικά κινούνται σήμερα οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, θέτοντας τέλος στην πτώση των δύο τελευταίων συνεδριάσεων η οποία είχε πυροδοτηθεί από τα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ.

Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρίσκονται οι τίτλοι των ενεργειακών εταιρειών, με τις Total και Repsol να ενισχύονται κατά 0,6% και 0,7%, αντίστοιχα.

Κέρδη 5,7% καταγράφει και η μετοχή της Dana Petroleum, η οποία δέχθηκε σήμερα επιθετική προσφορά εξαγοράς από την Korea National Oil, ύψους 1,87 δισ. στερλινών.

Στις 10:07 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 διαμορφωνόταν στις 1.039,25 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο 0,3%. Κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων συνεδριάσεων υποχώρησε σχεδόν 2%.

Ανά την Ευρώπη, ο FTSE 100 στο Λονδίνο, ο Xetra DAX στη Φρανκφούρτη και ο CAC 40 στο Παρίσι ενισχύονταν από 0,1% έως 0,5%.