Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 20 Αυγούστου 2010 15:01

Υπό πίεση το ευρώ

Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε εβδομάδων υποχώρησε το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς οι δηλώσεις του διοικητή της Bundesbank ¶ξελ Βέμπερ ενίσχυσαν την άποψη ότι η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ θα παραμείνει χαλαρή τους επόμενους μήνες.

Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε εβδομάδων υποχώρησε το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς οι δηλώσεις του διοικητή της Bundesbank ¶ξελ Βέμπερ ενίσχυσαν την άποψη ότι η νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα παραμείνει χαλαρή τους επόμενους μήνες.

Το μέλος του δ.σ. της ΕΚΤ εκτίμησε, σε συνέντευξή του στο Bloomberg, ότι τα έκτακτα μέτρα ρευστότητας θα πρέπει να διατηρηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του 2010 και οι συζητήσεις για απόσυρσή τους να γίνουν το πρώτο τρίμηνο του 2011.

«Τα σχόλια θα κάνουν την αγορά να θεωρήσει ότι οι χαράσσοντες τη νομισματική πολιτική αναμένουν περαιτέρω οικονομική επιβράδυνση», σχολίασε αναλυτής της Barclays Capital.

Στις 14:50 (ώρα Ελλάδος), η ισοτιμία ευρώ / δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,2709 δολάρια και η ισοτιμία δολαρίου / γιεν στα 85,26 γιεν.