Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2010 11:52

Σε κλοιό πιέσεων το ευρώ

Υπό πίεση βρίσκεται σήμερα το ευρώ εν μέσω ανησυχιών για την οικονομική ανάκαμψη στην ευρωζώνη. Ανακάμπτει το δολάριο Αυστραλίας.

Υπό πίεση βρίσκεται σήμερα το ευρώ εν μέσω ανησυχιών για την οικονομική ανάκαμψη στην ευρωζώνη. Ανακάμπτει το δολάριο Αυστραλίας, το οποίο υποχωρούσε νωρίτερα εξαιτίας των ανησυχιών για την πολιτική κατάσταση στη χώρα.

Τα τελευταία στοιχεία της Commodity Futures Trading Commission έδειξαν αύξηση των θέσεων short στο ευρώ την εβδομάδα μέχρι τις 17 Αυγούστου, καθώς οι ανησυχίες μετατοπίστηκαν από την αμερικανική οικονομία στην οικονομία της ευρωζώνης.

«Υπάρχει μια εναλλαγή και η προσοχή μετατοπίστηκε και πάλι στις συνθήκες που επικρατούν στην ευρωζώνη. Η αγορά προσπαθεί να επωφεληθεί από αυτό», σχολίασε διευθυντικό στέλεχος της HSBC.

Στο μικροσκόπιο των επενδυτών βρίσκονται και τα στοιχεία για τους δείκτες υπευθύνων προμηθειών, με τη μεταποίηση στη Γερμανία να επεκτείνεται με τον χαμηλότερο ρυθμό των τελευταίων έξι μηνών.

Στις 11:39 (ώρα Ελλάδος), η ισοτιμία ευρώ / δολαρίου διαμορφωνόταν στα 1,2711 δολάρια, ενώ η ισοτιμία δολαρίου / γιεν διαμορφωνόταν στα 85,33 γιεν.