Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2010 10:30

ΗΠΑ: Προς ενίσχυση των μέτρων αντι-ντάμπινγκ

Την επιβολή αυστηρότερων μέτρων για την καταπολέμηση των αθέμιτων πρακτικών στο εξωτερικό εμπόριο, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και υψηλότεροι δασμοί στις κινεζικές εισαγωγές, σχεδιάζει η αμερικανική κυβέρνηση, σύμφωνα με το Reuters.

Την επιβολή αυστηρότερων μέτρων για την καταπολέμηση των αθέμιτων πρακτικών στο εξωτερικό εμπόριο, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και υψηλότεροι δασμοί στις κινεζικές εισαγωγές, σχεδιάζει η αμερικανική κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters.

Ανώτατοι αξιωματούχοι του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου δήλωσαν στο πρακτορείο ότι τουλάχιστον μία από τις 14 προτάσεις που εξετάζονται θα μπορούσε να οδηγήσει σε υψηλότερους δασμούς προς την Κίνα, η οποία έχει δεχθεί έντονη κριτική τα τελευταία χρόνια σχετικά με πρακτικές ντάμπινγκ (πωλήσεις σε τιμές κάτω του κόστους) σε αρκετά προϊόντα της.

Στόχος των σχεδίων είναι να ενισχύσουν την αποτελεσματικότητα των μέτρων προστασίας του εμπορίου των ΗΠΑ «σε μια ευρεία γκάμα προϊόντων», δήλωσε ανώτατο στέλεχος του υπουργείου στο Reuters.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Γκάρι Λοκ έχει διατάξει την επανεξέταση όλων των κανονισμών για την καταπολέμηση του ντάμπινγκ, στο πλαίσιο των σχεδίων της κυβέρνησης Ομπάμπα να διπλασιάσει τις εξαγωγές σε ορίζοντα πενταετίας.