Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2010 18:44

Υγεία: Ζημίες για τον όμιλο, κέρδη για τη μητρική στο εξάμηνο

Ζημίες ανακοίνωσε για το πρώτο εξάμηνο του έτος ο όμιλος Υγεία, ωστόσο η μητρική παρουσίασε κέρδη ύψους 1,7 εκατ. ευρώ, μετά την έκτακτη εισφορά.

Ζημίες ανακοίνωσε για το πρώτο εξάμηνο του έτος ο όμιλος Υγεία, ωστόσο η μητρική παρουσίασε κέρδη μετά φόρων ύψους 1,8 εκατ. ευρώ και μετά την έκτακτη εισφορά ύψους 1,7 εκατ. ευρώ.

Σε ενοποιημένο επίπεδο ο Όμιλος παρουσίασε λειτουργική κερδοφορία ύψους 9,9 εκατ.ευρώ. Σε συγκρίσιμη βάση ο Όμιλος παρουσίασε ζημίες 2,1 εκατ.ευρώ ενώ οι δημοσιευμένες ζημίες μετά την έκτακτη εισφορά και τα δικαιώματα μειοψηφίας προσέγγισαν τα 6 εκατ. ευρώ.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ομίλου μειώθηκε το πρώτο εξάμηνο σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο κατά 6,1% στα 171,8 εκατ. ευρώ. Μείωση σημείωσε και ο κύκλος εργασιών της μητρικής κατά 1,9% στα 72,7 εκατ.ευρώ.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, η διευθύνουσα σύμβουλος του Ομίλου ΥΓΕΙΑ κα Ρίτα Σουβατζόγλου, σε δηλώσεις της αναφέρει μεταξύ άλλων «ότι παρά την επιδείνωση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα και το δύσκολο περιβάλλον στις περισσότερες χώρες που δραστηριοποιούμαστε ο Όμιλος κατάφερε να παραμείνει ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης και να συγκρατήσει τα έσοδα του πρώτου εξαμήνου».

Αναφερόμενη στη διεθνή δραστηριότητα του Ομίλου η κ. Σουβατζόγλου σημείωσε ότι η διοίκηση του Ομίλου ΥΓΕΙΑ διαβλέποντας την επιδείνωση της ελληνικής οικονομίας, προχώρησε τους τελευταίους εννέα μήνες στην ολοκλήρωση του νέου υπερσύγχρονου νοσοκομείου HYGEIA HOSPITAL TIRANA στην Αλβανία το οποίο ξεκίνησε ήδη να λειτουργεί από την 1η Ιουλίου ενώ παράλληλα, προχωρεί με ταχείς ρυθμούς στην πλήρη οργανωτική και διοικητική αναδιάρθρωση του Τουρκικού ομίλου Genesis Holding, με στόχο την ενίσχυση των ενοποιημένων οικονομικών μεγεθών και την ενίσχυση της γεωγραφικής διαφοροποίησης του Ομίλου.

«Δεδηλωμένη παραμένει η δέσμευση της διοίκησης στους τέσσερις στρατηγικούς άξονες που ακολουθεί: τη γεωγραφική διαφοροποίηση για την περαιτέρω μείωση του κινδύνου χώρας, τη συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών, την καθετοποίηση των δραστηριοτήτων και την επικέντρωση στο ανθρώπινο δυναμικό και την εταιρική κοινωνική ευθύνη, με γνώμονα το μακροπρόθεσμο συμφέρον των συμμετεχόντων και την αύξηση της αξίας των μετόχων του Ομίλου. Αρωγός στην επίτευξη των στόχων μας παραμένει ο μεγαλύτερος επιχειρηματικός όμιλος στην Ελλάδα η MIG» πρόσθεσε η κ. Σουβατζόγλου.