Οικονομία & Αγορές
Σάββατο, 28 Αυγούστου 2010 10:54

Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Τα κεντρικά θέματα των οικονομικών εφημερίδων.

ΕΞΠΡΕΣ: "Σχέδιο της κυβέρνησης για στήριξη της αγοράς"

Η εφημερίδα γράφει ότι "η κατάσταση ασφυξίας που βιώνουν οι επιχειρήσεις από την έλλειψη ρευστότητας προβληματίζει έντονα την κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι "καμπανάκι" αποτέλεσε η έρευνα που δημοσιοποίησε τις προηγούμενες ημέρες η ΓΣΕΒΕΕ...".

ΚΕΡΔΟΣ: "Αναζητούν επείγοντα μέτρα στήριξης των μικρομεσαίων"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "διαρθρωτικά μέτρα ζητεί το Μαξίμου από τα οικονομικά υπουργεία για να αντισταθμιστεί η βίαιη αναδιάρθρωση, την οποία υφίσταται η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στη χώρα μας. Η πρόσφατη έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ, που παρουσιάζει επιδείνωση των δεικτών της πραγματικής οικονομίας, οι δυσοίωνες προβλέψεις της επιχειρηματικότητας για το μέλλον και η ολοένα αυξανόμενη δυσαρέσκεια των επιχειρηματικών κύκλων για το μνημόνιο γίνονται "βαρίδια" στην κυβέρνηση εν όψει της πρωθυπουργικής ομιλίας απο το βήμα της ΔΕΘ".

Η ΑΞΙΑ: "Φτιάχνουν κλίμα στη Σοφοκλέους"

Η εφημερίδα γράφει ότι "την αντίδραση της χρηματιστηριακής αγοράς μετά τις πιέσεις στις αρχές της εβδομάδας και πιθανώς έναν νέο ανοδικό κύκλο, αναμένουν πολλοί αναλυτές, μετά και τη δημοσιοποίηση της κερδοφορίας του πρώτου εξαμήνου από Πειραιώς και Εθνική που κυμάνθηκαν σε καλά -τηρουμένων των συνθηκών- επίπεδα".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Μείωση φόρου στα μερίσματα- Φράγμα στη φυγή εταιρειών στο εξωτερικό"

Η εφημερίδα γράφει ότι "στο 24% αντί του 40% ο φορολογικός συντελεστής για τα διανεμόμενα κέρδη με προσδοκίες προσέλκυσης επενδύσεων και ανακοπής της τάσης για μεταφορά της έδρας επιχειρήσεων στο εξωτερικό. Μικρότερη η προκαταβολή φόρου για τις εταιρείες.Οξυγόνο στην ασφυξία της ύφεσης με πλέγμα μέτρων που ανακοινώνει ο πρωθυπουργός στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης".

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Χαμηλότερη φορολογία στα διανεμόμενα κέρδη"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αλλαγές στο φορολογικό καθεστώς των επιχειρήσεων επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, στο πλαίσιο των "ενέσεων" ρευστότητας που σχεδιάζονται για την τόνωση της πραγματικής οικονομίας και την προσέλκυση επενδύσεων".

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ: "Ολο το σχέδιο για τις αλλαγές στον ΟΣΕ- Τι προβλέπει το ν/σ που θα κατατεθεί στη Βουλή μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου"

Η εφημερίδα γράφει ότι "σε ριζική αναδιοργάνωση των ελληνικών σιδηροδρόμων προχωρά άμεσα η κυβέρνηση με την κατάθεση μέχρι τα τέλη του επόμενου μηνός στη Βουλή του νομοσχεδίου για την "Αναδιάρθρωση, εξυγίανση και ανάπτυξη Ομίλου ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ και άλλες διατάξεις για τον σιδηροδρομικό τομέα..